Ligor: Avem în vedere o intervenţie chirurgicală pentru îndepărtarea obstacolelor care pot apărea la votul în străinătate

„În baza unei evaluări pe care noi am făcut-o, evaluarea bizuindu-se pe experienţa anterioară, nu doar din 2014, dar şi de la alegerile parlamentare anterioare din 2012, 2008, am ajuns la concluzia că, aşa cum este legea în momentul de faţă, sunt o serie de prevederi care sunt interpretabile şi interpretările respective pot conduce chiar la situaţii în care să apară obstacole tehnice în calea exercitării dreptului de a alege. Prin urmare, ceea ce avem în vedere este modificarea acestor prevederi. Avem în vedere o intervenţie punctuală, chirurgicală, minimală pentru a îndepărta aceste obstacole“, a explicat Maria Ligor, într-un interviu Agerpres.

Ea a precizat că modificările vor fi operate după consultări cu partidele politice pe această temă. „Suntem în plin proces de consultare cu partidele şi avem un dialog foarte bun. Este vorba de o consultare informală“, a mai spus ministrul.

AEP a anunţat, ieri, ultimele date privind înscrierea în registrul electoral: doar 4.616 cereri, din cei peste trei milioane de cetăţeni români care se estimează că ar locui în străinătate. Dintre aceştia, 3.703 menţionează opţiunea pentru votul prin corespondenţă, iar 913 pentru votul în secţiile de votare.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Informație / Dragnea va fi propus pentru reținere într-un nou dosar! Posibil și țiitoarea, dar și alți câțiva co…

3 ULTIMA ORĂ Standard&Poor’s reconfirmă ratingul României la BBB- / A-3 / Lovitură grea pentru Ciuma Roșie, care cân…

4 Asta pare servită de servicii / Un consilier al vicelui ASF, vărul lui Dragnea, a fost fotografiat și înregistra…

5 VIDEO „Mă piș pe legitimația ta” / Reacţia vulgară a unui „profesor universitar“ atunci când este rugat să poart…

recomandări

Te ia DNA: Victor Ponta

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos