Ligor: Avem în vedere o intervenţie chirurgicală pentru îndepărtarea obstacolelor care pot apărea la votul în străinătate

Ligor: Avem în vedere o intervenţie chirurgicală pentru îndepărtarea obstacolelor care pot apărea la votul în străinătate

„În baza unei evaluări pe care noi am făcut-o, evaluarea bizuindu-se pe experienţa anterioară, nu doar din 2014, dar şi de la alegerile parlamentare anterioare din 2012, 2008, am ajuns la concluzia că, aşa cum este legea în momentul de faţă, sunt o serie de prevederi care sunt interpretabile şi interpretările respective pot conduce chiar la situaţii în care să apară obstacole tehnice în calea exercitării dreptului de a alege. Prin urmare, ceea ce avem în vedere este modificarea acestor prevederi. Avem în vedere o intervenţie punctuală, chirurgicală, minimală pentru a îndepărta aceste obstacole“, a explicat Maria Ligor, într-un interviu Agerpres .

Ea a precizat că modificările vor fi operate după consultări cu partidele politice pe această temă. „Suntem în plin proces de consultare cu partidele şi avem un dialog foarte bun. Este vorba de o consultare informală“, a mai spus ministrul.

AEP a anunţat, ieri, ultimele date privind înscrierea în registrul electoral: doar 4.616 cereri, din cei peste trei milioane de cetăţeni români care se estimează că ar locui în străinătate. Dintre aceştia, 3.703 menţionează opţiunea pentru votul prin corespondenţă, iar 913 pentru votul în secţiile de votare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...