LIVE Slujba de Înviere, de la Catedrala Patriarhală din București

LIVE Slujba de Înviere, de la Catedrala Patriarhală din București

Învierea din morți a Mântuitorului Iisus Hristos este cea mai mare sărbătoare creștină. În noaptea de Paște, în toate bisericile se oficiază canonul Învierii și Sfânta Liturghie.

Adevarul.ro vă oferă posibilitatea de a urmări, în această pagină, Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București, în transmisiune directă, preluată de la Trinitas TV, de la ora 23.30.

„Veniți de luați Lumină”, acesta este îndemnul pe care toți slujitorii îl vor adresa credincioșilor la miezul nopții. Lumina ia locul întunericului, iar din acel moment creștinii se salută cu „Hristos a înviat”, un salut care este, în realitate, o mărturie a învierii Domnului. „Adevrat a înviat”, este răspunsul la acest salut creștin.

În timpul Canonului Învierii , care se oficiază la miezul nopții, preoții oferă lumină credincioșilor. Apoi slujba continuă cu oficierea Sfintei Liturghii.

Mesajul Patriarhului Daniel

„În noaptea de Paști cântăm: Acum toate s-au umplut de lumină, și cerul și pământul și cele dedesubt.

Aceasta înseamnă: Acum toate cele create s-au umplut de înțelesul lor ultim. Toate se îndreaptă spre lumina vieții veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. De ce? Pentru că Hristos cel răstignit și înviat a biruit păcatul, iadul și moartea, dăruind lumii viață veșnică, netrecătoare.

Așadar, sărbătoarea Sfintelor Paști luminează toată viața Bisericii și a fiecărui creștin, deoarece, prin botez, pocăință, Euharistie și milostenie, ne unim cu Hristos cel răstignit și înviat, biruitorul morții.

Sărbătoarea Sfintelor Paști ne cheamă astăzi să oferim celor din jurul nostru lumină, pace și bucurie, mai ales celor săraci și bolnavi, întristați și singuri, refugiați și înstrăinați.

Vă adresăm tuturor doriri de sănătate și fericire, pace și bucurie, dimpreună cu salutul pascal:

Hristos a înviat!Adevărat a înviat!” transmite Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…