LIVE TEXT | Război în Ucraina. Soldații „Tavria” au distrus trei avioane rusești în regiunea Donețk. Regiunea Odesa atacată de Rusia cu drone

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Soldații „Tavria” au distrus trei avioane rusești în regiunea Donețk. Regiunea Odesa atacată de Rusia cu drone

Unitățile trupelor rusești „Centru” ar fi dejucat șase tentative de atac al Forțelor Armate ale Ucrainei în zona Tosky și Serebryansky pe direcția Krasnolimansk, informația a fost comunicată de ofițerul de presă al grupului Alexander Savchuk, pentru agenția TASS.

Avioane Su-30 FOTO: Shutterstock

Trupele „Centru” au folosit focurile de artilerie și loviturile cu avioane de atac au blocat șase încercări de atac ale grupurilor de asalt al brigăzilor 63, 67 mecanizate ale armatei ucrainene și brigata a 12-a cu scop special „Azov”, a spus Savchuk, potrivit agenției TASS.

UPDATE 03:49 Regiunea Odesa atacată de Rusia cu drone

Rusia a atacat Ucraina în regiunea Odesa cu drone spre Ucraina, informația a fost raportată pe pagina oficială de Telegram a Comandantului Forțelor Aeriene ale Ucrainei, potrivit agenției Unian.

UPDATE 22:35 Soldații „Tavria” au distrus trei avioane rusești în regiunea Donețk

Comandantul grupului ucrainean de trupe „Tavria”, Oleksandr Tarnavski, a raportat că a distrus trei avioane de atac rusești Su-25 într-o săptămână, scrie Unian.

Avion de luptă Su-25 FOTO: Vladislav Sinelnikov/Shutterstock.com

Avion de luptă Su-25 FOTO: Vladislav Sinelnikov/Shutterstock.com

În ultimele 24 de ore, inamicul a lansat două rachete și 35 de lovituri aeriene, a efectuat 47 de atacuri, în plus, a tras 906 obuze de artilerie, în 24 de ore. Pierderile totale ale inamicului s-au ridicat la 472 de persoane. Au distrus 36 de unități din echipamentul militar al inamicului", a comunicat acesta, potrivit agenției Unian.

UPDATE 21.08 Ofensiva Rusiei dă peste cap planurile Kievului

Asaltul rusesc asupra Avdiivka reduce și mai mult șansele armatei ucrainene de a realiza o străpungere în sud înainte de iarnă.

Lupte în Avdiivka FOTO: Profimedia

Lupte în Avdiivka FOTO: Profimedia

După luni în care Ucraina, în cursul contraofensivei sale încăpățânate, dar lente, a provocat pierderi grele trupelor ruse, pe 9 octombrie, Rusia a început propria ofensivă. Centrul acestei operațiuni a fost orașul din prima linie Avdiivka, bine fortificat de trupele ucrainene, situat nu departe de Donețk. Orașul este situat într-un buzunar strategic, înconjurat pe trei laturi de poziții inamice. Detalii aici

UPDATE 19.00 Contraofensiva ucraineană e un dezastru, acuză un fost consilier al lui Zelenski

Un fost consilier prezidențial ucrainean a descris contraofensiva a Kievului drept un „dezastru” și l-a acuzat pe Volodimir Zelenski că a făcut greșeli strategice.

Oleksii Arestovici FOTO: pravda.com.ua

Oleksii Arestovici FOTO: pravda.com.ua

Oleksii Arestovici a demisionat în ianuarie din funcția de consilier prezidențial în urma unei dispute privind eficiența sistemelor de apărare aeriană ale Ucrainei.

„Ei nu spun adevărul. Nu se va reveni la granițele din 1991 și nu va exista Crimeea în viitorul apropiat”, a declarat el. Detalii aici

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”