LIVE TEXT | Stare de război în Israel. Iran: Amenințare directă cu o „acţiune preventivă" împotriva Israelului. Forțele de Apărare din Israel au lansat atacuri împotriva unor obiective Hezbollah din Liban

LIVE TEXT | Stare de război în Israel. Iran: Amenințare directă cu o „acţiune preventivă" împotriva Israelului. Forțele de Apărare din Israel au lansat atacuri împotriva unor obiective Hezbollah din Liban

Forțele de Apărare din Israel au anunțat că au lovit mai multe obiective „teroriste" ale Hezbollah în Liban în noaptea de luni spre marţi, transmite AFP, scrie Agerpres. Detalii aici.

Armata israeliană loveşte ţinte militare ale organizaţiei teroriste Hezbollah pe teritoriul libanez", au precizat forţele armate israeliene într-un comunicat de presă. Detalii aici.

Steaguri Israel și Hezbollah FOTO: Shutterstock

UPDATE Iranul a amenințat cu o „acţiune preventivă" împotriva Israelului „în următoarele ore", în timp ce armata israeliană se pregăteşte să lanseze o ofensivă terestră în Fâşia Gaza, informează AFP, scrie Agerpres.

Steaguri Iran, Israel și Hezbollah FOTO: Shutterstock

Steaguri Iran, Israel și Hezbollah FOTO: Shutterstock

Autoritățile iraniene au avertizat în mod repetat că o invazie a forțelor terestre israeliene în Fâșia Gaza ar genera un răspuns pe alte fronturi, stârnind îngrijorări cu privire la un război în Palestina. Detalii aici.

UPDATE Cancelarul Olaf Scholz a anunțat că va efectua în cursul săptămânii vizite în Israel și Egipt, după izbucnirea ostilităților dintre Israel și Hamas, confirmând informații apărute în presă, informează AFP, scrie Agerpres.

Steaguri Israel și Germania FOTO: Shutterstock

Steaguri Israel și Germania FOTO: Shutterstock

Aceasta este prima vizită a unui șef de guvern străin în Israel de la începutul atacurilor Hamas. Olaf Scholz nu a precizat o dată, dar potrivit presei germane și israeliene, vizita este planificată pentru marți săptămâna viitoare. Detalii aici.

UPDATE Poliția din Israel a anunțat că va începe înarmarea civililor pentru a accelera răspunsul în cazul unui atac sau a unei situații de criză în orașele țării, în cea de a zecea zi a războiului din Israel și organizația islamistă Hams, notează AFP, scrie Agerpres. Detalii aici.

UPDATE NATO efectuează exerciţii de amploare cu arme nucleare în Europa, a declarat luni un purtător de cuvânt al Alianţei Nord-Atlantice, relatează dpa, scrie Agerpres. Detalii aici.

NATO FOTO: Shutterstock

NATO FOTO: Shutterstock

Aproximativ 60 de aeronave vor fi implicate în exercițiul „Steadfast Noon", care se va desfăşura până săptămâna viitoare. Forțele implicate includ avioane de luptă de ultimă generație, dar şi avioane de supraveghere şi avioane cisternă de realimentară precum şi bombardiere B-52 cu rază lungă de acţiune. Detalii aici.

UPDATE Preşedintele rus Vladimir Putin a discutat luni, pentru prima dată, la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu despre conflictul cu Hamas şi l-a informat despre discuţiile purtate cu lideri regionali şi cu Autoritatea Palestiniană. Detalii aici.

UPDATE Şeful diplomaţiei din Turcia, Hakan Fidan, a discutat la telefon cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, despre „posibilitatea” eliberării ostaticilor, deţinuţi de la atacul lansat de organizația teroristă Hamas la 7 octombrie împotriva Israelului. Detalii aici.

UPDATE Şeful diplomaţiei turce, Hakan Fidan, a discutat la telefon cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, despre "posibilitatea" eliberării ostaticilor, deţinuţi de la atacul lansat de Hamas la 7 octombrie împotriva Israelului, a anunţat luni Ministerul turc de Externe, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Turcia intervine în criza ostaticilor israelieni

Turcia intervine în criza ostaticilor israelieni

"Ministrul de externe Hakan Fidan a avut o convorbire telefonică cu şeful biroului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, despre ultimele evoluţii din Palestina şi posibilitatea eliberării civililor" luaţi ostatici, a indicat ministerul.

UPDATE Europa va deschide un coridor aerian umanitar către Fâşia Gaza, a anunţat luni preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, declarând că palestinienii din Gaza "nu pot plăti preţul barbariei Hamas", relatează AFP, potrivit Agerpres.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?