LIVE TEXT | Stare de război în Israel. Noi atacuri israeliene în Gaza, soldate cu numeroase victime VIDEO

LIVE TEXT | Stare de război în Israel. Noi atacuri israeliene în Gaza, soldate cu numeroase victime VIDEO

Cel puțin 51 de persoane au fost ucise și alte 281 au fost rănite în ultima oră, după ce o serie de raiduri aeriene israeliene au lovit mai multe zone din Gaza, potrivit ministerului palestinian al Sănătății.

Atac aerian în Gaza. Foto: Profimedia

UPDATE Mii de beduini egipteni au pornit spre granița cu Gaza și cer deschiderea acesteia pentru a participa la luptele împotriva trupelor israeliene.

UPDATE Victime numeroase în Gaza după raidurile aeriene israeliene

Cel puțin 51 de persoane au fost ucise și alte 281 au fost rănite în ultima oră, după ce o serie de raiduri aeriene israeliene au lovit mai multe zone din Gaza, potrivit ministerului palestinian al Sănătății.

Ministerul a spus că loviturile au vizat Sabra, Al Zaytoun, Al Nafaq și Tal Al Hawa. Un raport separat spunea că Khan Younis din Gaza a fost, de asemenea, lovit de atacuri aeriene. Operațiunile de căutare și salvare sunt în desfășurare.

Al Jazeera Arabic relatează că o casă a fost lovită în orașul Beit Lahia. Un atac separat a lovit o clădire din tabăra de refugiați Jabalia.

Israelul a oprit intrarea alimentelor, apei, combustibilului și medicamentelor în Gaza, unde locuiesc 2,3 milioane de palestinieni. Singurul punct de acces rămas din Egipt a fost închis marți, după ce atacurile aeriene au lovit lângă punctul de trecere a frontierei.

UPDATE Muncitorii palestinieni expulzați ajung în Cisiordania ocupată

Palestinienii expulzați de la locurile lor de muncă din Israel au început să apară în orașul ocupat Ramallah, din Cisiordania, unde a fost înființat un adăpost temporar pentru a-i găzdui. Afluxul brusc de aproximativ 600 de lucrători a creat o „situație copleșitoare” care se va agrava pe măsură ce sosesc mai mulți, a spus guvernatorul din Ramallah, Laila Ghannam. La adăpostul unde bărbații stăteau pe saltele, unii muncitori au spus că au fost abuzați de soldații israelieni. „Lucram și totul era în regulă și dintr-o dată au venit la noi și ne-au reținut”, a spus Raed al-Moghribi. „Când le-am spus că suntem din Gaza, au început să ne bată”.

UPDATE Protestatarii israelieni de extremă dreapta se revoltă în fața spitalului din Tel Aviv

Peste 100 de manifestanți de extremă-dreapta s-au revoltat în fața unuia dintre principalele spitale din Tel Aviv, după ce au auzit informații că medicii tratau un membru al Hamas. Protestatarii de la La Familia – un grup rasist de fani notoriu din Ierusalim ai echipei de fotbal Beitar – au blocat intrarea principală în camera de urgență timp de trei ore, potrivit videoclipurilor vehiculate de medici pe X. Fanii ultranaționaliști s-au ciocnit violent cu poliția și au perturbat trecerea echipajelor de urgență în spital. La momentul revoltei, Spitalul Sheba nu trata niciun membru al Hamas, a declarat Hagai Levine, președintele Asociației Israeliene a Medicilor de Sănătate Publică.

ȘTIRE INIȚIALĂ Hamas susține că a eliberat din captivitate o femeie cu doi copii

Aripa militară a grupării palestiniene Hamas, Brigăzile Izz al-Din al-Qassam, susține că a eliberat o mamă cu doi copii care au fost luați ostatici de radicali în timpul unei operațiuni pe teritoriul israelian din apropierea Fâșiei Gaza, a relatat canalul TV Al Jazeera .

Într-un videoclip publicat pe canalul Telegram al unui grup radical, se poate vedea cum mai mulți bărbați înarmați lasă o femeie cu doi copii într-o zonă pustie. Bărbații îmbrăcați în haine de camuflaj și o femeie cu copii pleacă în direcții diferite în câteva secunde.

Anterior, unul dintre înalții reprezentanți ai Hamas, Musa Abu Marzouk, a anunțat capturarea a cel puțin 100 de noi ostatici. Aceștia, susțin palestinienii, includ nu numai civili, ci și personal militar israelian, unii dintre ei fiind chiar ofițeri superiori. Cu puțin timp înainte de aceasta, secretarul general al Jihadului Islamic, Ziyad al-Nahala, a anunțat capturarea a peste 30 de israelieni în timpul unei operațiuni pe teritoriul din apropierea Fâșiei Gaza. Potrivit acestuia, printre cei reținuți se numără soldați ai armatei israeliene și coloniștii evrei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat