LIVE UPDATE A noua zi de proteste în țară (GALERIE FOTO)

LIVE UPDATE A noua zi de proteste în țară (GALERIE FOTO)

UPDATE ORA 20.34 Sibiu: Peste 2.000 de protestatari scandează "Rezistăm! Nu plecăm!"

Peste 2.000 de protestatari, potrivit unor estimări oficiale, mărșăluiesc în centrul municipiului Sibiu și cer demisia Guvernului și scandează "Rezistăm! Nu plecăm!".

Oamenii au venit și în această seară, cu steaguri, vuvuzele și pancarte cu lozinci anti-PSD.

Coloana de manifestanți a străbătut un traseu mai scurt, din cauza condițiilor meteo. Oamenii s-au strâns în fața Primăriei, în Piața Mare din Sibiu, de unde au plecat pe pietonala Nicolae Bălcescu, până pe Andrei Șaguna și înapoi.

Participanții la protest au fost rugați de conducerea Aeroportului Internațional din Sibiu, să nu mai folosească lasere și lampioane, pentru că pun în pericol securitatea traficului aerian.

"În vederea evitării oricăror evenimente sau incidente de aviație civilă apelăm la spiritul civic al comunității și la sentimentul de responsabilitate al cetățenilor, astfel încât împreună să asigurăm condițiile de siguranță necesare desfășurării zborurilor pe Aeroportul Internațional Sibiu", se arată într-un comunicat de presă remis miercuri, către AGERPRES.

Acesta este un protest avizat de Primărie și Jandarmerie. Protestele vor continua până pe 15 februarie, în fiecare seară, până la ora 23,00.

UPDATE ORA 20.26 Cluj: Circa 2.000 de persoane în marș prin zona centrală a orașului

Aproximativ 2.000 de protestatari împotriva Guvernului, potrivit estimărilor forțelor de ordine, au pornit miercuri seara, la ora 20,15, din Piața Unirii din Cluj-Napoca, într-un marș prin zona centrală a orașului.

Unul dintre protestatari, Bogdan Rădulescu, a trecut în revistă, la microfon, o serie lucruri care s-au întâmplat în ultima perioadă și care-i motivează pe manifestanți să continue protestele.

'Singurul protestatar din Odobești tocmai a fost chemat în instanță de către primarul PSD. În București, omul care a proiectat mesaje în Piața Victoriei a fost azi chemat cu citație la poliție. Un deputat PSD arată degetul mijlociu președintelui țării în timpul cuvântării în plen. Orașul cel mai vocal anti penal, în afara Bucureștiului, Clujul, primește de 13 ori mai puțini bani decât Teleormanul la drum. De 13 ori. Ministrul Sănătății României refuză să explice de ce amanta lui Oprescu a fost numită fără concurs directoarea Spitalului Universitar. Autocarele PSD continuă să aducă oameni din județele roșii la protestele pro PSD, că vor, că nu vor. Oameni din județele PSD-iste sunt amenințați că dacă nu ies, își pierd serviciul. Singurul lider PSD-ist care nu a susținut ordonanța, Mihai Chirica, refuză să spună vreun cuvânt negativ la adresa lui Dragnea. Apar stenograme care atestă clar și fără dubiu faptul că PSD-iști știau de pe 15 decembrie de proiectul de amnistie', a spus Bogdan Rădulescu.

UPDATE ORA 20.23 Galați: Aproximativ 80 de persoane au protestat pe esplanada din fața Prefecturii

Doar aproximativ 80 de persoane s-au adunat miercuri seara pe esplanada de vizavi de Prefectura Galați și au protestat împotriva Guvernului Grindeanu, în care spun că nu mai au încredere și îi cer demisia.

În pofida frigului pătrunzător, a vântului și a ploii de gheață, manifestanții spun că vor continua să iasă în stradă până când Guvernul va pleca. Ei au scandat ,,Jos Guvernul lui Dragnea", "Hoții", "Demisia", "În democrație, hoții stau la pușcărie", "DNA să vină să vă ia". Unul dintre protestatari a purtat o pancardă pe care scria "În loc să muncesc, stau și vă păzesc!". Oamenii au scris, pe zăpada proaspăt așezată, "#REZIST".

"Continui să ies în stradă pentru că nu mai pot avea încredere în acest Guvern care ne minte în față. Inițial, am ieșit pentru abrogarea ordonanței rușinoase, dar când am văzut ce atitudine sfidătoare au cei din Guvern față de noi, cei din stradă, mi-am dat seama că nu se mai poate așa. România e și a mea, nu doar a celor care i-au votat. Și eu vreau o Românie curată", a declarat un manifestant.

Din cauza numărului redus de protestatari dar și a vremii friguroase, organizatorii au renunțat la marșul pe arterele principale ale orașului și au plecat acasă după aproape trei ore.

În seara precedentă la protest au participat aproximativ 100 de oameni, iar maximul a fost atins vineri când au fost în stradă peste 7.000 de oameni.

UPDATE ORA 20.21 Bihor: Aproape o sută de orădeni la protest în ger, îngrijorați de posibila respingere a OUG 14

Aproape o sută de orădeni au protestat miercuri seară în Piața Unirii, cerând demisia Guvernului, ei spunând că sunt îngrijorați de posibila respingere a OUG 14, dar și de eventuala mutare a 'legiferărilor odioase' în Parlament.

'Demisia guvernului! Asta vrem! O cerem de duminică! Acum se mobilizează pesediștii din toată țara, autocare, bani, pentru că am înțeles că mâine ar fi dezbătută ordonanța 14. Poate vor să ne facă o surpriză, s-o respingă și să intre în vigoare ordonanța 13. Eu cred oamenii aceștia își bat joc de noi. E o părere general valabilă în rândul protestatarilor din țară', a declarat, pentru AGERPRES, organizatorul Sebatian Duma.

Înarmați cu vuvuzele, chitare și alte instrumente muzicale, orădenii care au înfruntat gerul au purtat pancarte cu diferite mesaje: 'Prostia și hoția/Distrug România!', 'Re-zis-tăm! Minciuna nu ne-nvinge! Re-zis-tăm! Viața ne încinge! Re-zis-tăm! Chiar și dacă ninge! Re-zis-tăm! Adevăru-nvinge!'. Ei au scandat 'Demisia! Demisia', 'PSD sau PCR/Diferență nu mai e!'

'Eu sunt convins, cunoscând PSD-ul și ținând cont că niciunul dintre membrii guvernului Grindeanu nu are de gând să demisioneze, sunt convins că acest guvern și acest partid va face extraordinar de mult rău și de acum înainte și nu se va opri aici. Pentru că acest guvern nu mai are credibilitate. Dacă el spune că e 8 februarie, eu trebuie să mă uit în calendar. Dacă strada cedează, mă tem că PSD va lua acest lucru ca pe o slăbiciune, ca pe o resemnare și o acceptare din partea protestatarilor a ticăloșiilor pe care vor să le facă. Am impresia că vor muta toate legiferările odioase în Parlament, unde, prevalândudu-se de faptul că au majoritate, vor invoca legitimitatea dată de rezultatul alegerilor din 11 decembrie, și vor face în Parlament ceea ce nu au reușit să facă în Guvern. Dar, repet, e vorba de același rău, care, simplu spus, se numește PSD', a declarat, pentru AGERPRES, Ovidiu Abrudan, unul dintre protestatari.

Organizatorul Sebastian Duma le-a spus manifestanților că au obținut de la administrația locală o altă autorizare pentru continuarea protestelor până în 14 februarie.

UPDATE ORA 20.06 Sibiu: Aproape o mie de protestari s-au strâns în centrul municipiului; este recomandat să nu mai folosească lasere

Aproape o mie de protestatari, potrivit unor estimări oficiale, s-au strâns, miercuri seara, până la ora 20,00, în Piața Mare din centrul municipiului Sibiu, cerând demisia Guvernului.

Oamenii au venit și în această seară cu steaguri, vuvuzele și pancarte cu lozinci anti-PSD și prin care cer demisia Guvernului.

Participanții la protest au fost rugați de conducerea Aeroportului Internațional din Sibiu să nu mai folosească lasere și lampioane, pentru că pun în pericol securitatea traficului aerian.

"În vederea evitării oricăror evenimente sau incidente de aviație civilă apelăm la spiritul civic al comunității și la sentimentul de responsabilitate al cetățenilor, astfel încât împreună să asigurăm condițiile de siguranță necesare desfășurării zborurilor pe Aeroportul Internațional Sibiu", se arată într-un comunicat de presă, remis miercuri, către AGERPRES.

Acesta este un protest avizat de Primărie și Jandarmerie. Protestele vor continua până pe 15 februarie, în fiecare seară, până la ora 23,00.

UPDATE ORA 19.42 Brașov: Peste 100 de persoane protestează în fața Prefecturii

Peste 100 de persoane, număr mult redus față de marți seara la aceeași oră, protestează miercuri, în jurul orei 19,30, în fața Prefecturii, pe o vreme rece cu ninsoare.

"Foarte multă lume de partea cealaltă a baricadei, dar ei nu-și dau seama că de fapt sunt în aceeași barcă cu noi, s-au bucurat enorm pentru faptul că pe procedură, respectiv ce a reclamat Președinția și CSM-ul, Curtea Constituțională a declarat ordonanța ca fiind constituțională. Știam și noi că este constituțională de la început. Nu contează dacă este constituțională ordonanța, ea este imorală", a spus unul dintre protestatari.

Protestatarii spun că solicită în continuare demisia Guvernului Grindeanu și a lui Liviu Dragnea. Ei fluieră din vuvuzele și scandează "Demisia", "Hoții, Hoții", "Nu vrem hoție-vrem democrație", "În democrație-hoții stau la pușcărie". Ei vor merge și în această seară în marș până în Piața Sfatului, unde acțiunea de protest se va încheia.

UPDATE ORA 19.38 Sibiu: Peste o sută de protestatari s-au strâns în Piața Mare

Peste o sută de protestatari, potrivit unor estimări oficiale, s-au strâns, miercuri, seara, în Piața Mare din centrul municipiului Sibiu, cerând demisia Guvernului.

Protestul de miercuri este avizat de Primărie și de Jandarmerie. Protestele sunt avizate să continue până pe data de 15 februarie, în fiecare seară, până la ora 23,00.

"Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din Municipiul Sibiu a analizat și avizat favorabil cererea formulată de către o persoană fizică cu privire la organizarea unui marș și protest împotriva ordonațelor privind grațierea și modificarea Codului Penal. Adunarea publică a fost aprobată să se desfășoare în perioada 02.02. — 15.02.2017, între orele 17,00 — 23,00 pe următorul traseu: Piața Mare — B-dul Nicolae Bălcescu (Farmacia 24) — Hotel Continental Forum — Str. Andrei Șaguna până la Prefectură — întoarcere pe str. Andrei Șaguna — Piața Unirii — Calea Dumbrăvii — B-dul Mihai Viteazu — str. Rahovei — Str. Semaforului — str. Ștefan cel Mare — str. Bâlea — str. Hermann Oberth — str. Constituției — str. G-ral Magheru — str. Avram Iancu — Piața Mare", potrivit Primăriei Municipiului Sibiu.

ORA 19.17 Cluj: Circa 200 de persoane protestează din nou în Piața Unirii

Aproximativ 200 persoane, conform forțelor de ordine, s-au adunat, miercuri, până la ora 19,00, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, pentru a protesta, din nou, împotriva Guvernului Grindeanu și a PSD.

Protestatarii poartă pancarte antiguvernamentale și anti PSD, precum și steaguri tricolore.

Mitingul era programat să înceapă la ora 19,00.

La manifestația de marți, în Cluj-Napoca, au fost prezente 5.000-6.000 de persoane și peste 5.000 la cea de luni.

În cursul serii de sâmbătă, 4 februarie, cu o zi înainte de abrogarea OUG 13, referitoare la modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală, 40.000 de oameni au ieșit la manifestații. De asemenea, duminică, în ziua abrogării OUG, 50.000 de oameni au participat la proteste.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”