LIVE UPDATE IGPR: Autostrăzile A2 și A4, 43 sectoare de drumuri naționale în continuare închise

UPDATE ORA 10.43 Iași: Se circulă în condiții de iarnă

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

Utilajele de deszăpezire au acționat toată noaptea de vineri spre sâmbătă în județul Iași, în prezent circulându-se în condiții de iarnă, a anunțat prefectul Marian Grigoraș.

El a precizat că până în prezent nu au fost situații deosebite, având în vedere starea vremii.

Potrivit prefectului, vântul puternic a provocat unele defecțiuni la rețeaua electrică de medie tensiune, iar echipele de la EON au intervenit sau intervin pentru remediere.

"O măsură bună a furnizorului de gaze a fost creșterea presiunii în rețea pentru ca temperaturile scăzute să nu afecteze alimentarea consumatorilor. Deși la ora 10,00 s-a ieșit de sub codul galben și până în prezent ANM nu a emis o nouă avertizare, în mare, condițiile meteo se mențin, cu o oarecare diminuare a ninsorii și a vântului", a declarat Marian Grigoraș.

UPDATE ORA 10.35 Dolj: Șase drumuri județene închise temporar și localități fără energie electrică din cauza viscolului

Șase drumuri județene din Dolj au fost închise temporar sâmbătă pentru circulație și 10 localități au rămas fără energie electrică din cauza ninsorii și a vântului puternic.

Potrivit ISU Dolj, drumurile județene care sunt închise sunt DJ561D Giubega — Băilești, DJ561G Băilești — Galicea Mare, DJ552 Cetate — Unirea, DJ562A Perișor — Cioroiași — Boureni, DJ561B Segarcea — Valea Stanciului (Zona Drănic — Padea) și DJ 553 Poiana Mare — Maglavit.

"Din cauza ninsorii abundente și a vântului puternic care a spulberat zăpada, IPJ Dolj, împreună cu administratorul drumului, a luat măsura închiderii drumurilor respective. În acest moment se lucrează pentru curățirea porțiunilor de drum înzăpezite din cauza vântului puternic de către lucrători ai drumurilor județene. Nu există mașini sau ambulanțe rămase înzăpezite", precizează ISU Dolj.

Din cauza viscolului, 1.530 de consumatori din localitățile Măceșu de Sus, Ghidici, Seaca de Câmp, Piscu Vechi și Piscu Nou, Tunarii Vechi și Tunarii Noi, Poiana Mare, Bodăiești și Valea Muierii au rămas fără energie electrică.

Doljul se află sâmbătă sub avertizare meteorologică cod galben de intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 55-65 km/h, spulberând zăpada în partea de sud a județului. Avertizarea este valabilă până la ora 12,00.

Polițiștii și ISU recomandă șoferilor ca, înainte de a pleca la drum, să se asigure că sistemul de încălzire funcționează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip etc.).

UPDATE ORA 09.55 Vrancea: Șase drumuri naționale închise sau cu restricție de viteză

—La nivelul județului Vrancea, drumurile DN 23 Nănești — Măicănești, limită cu județul Brăila, DN 2N Bogza — Dumbrăveni, DN 23A Gologanu — Ciorăști, DN 23B Măicănești — Ciorăști și DN 2R Bahnele — Neculele (sector de drum secundar neasfaltat) sunt în continuare blocate din cauza ninsorii și a viscolului, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Pe DN 24 Tișița — Cosmești circulația este restricționată pentru autovehicule cu masă mai mare de 7,5 tone.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea, Paul Bîndar, pe parcursul nopții nu au fost înregistrate probleme deosebite privind eventuale blocaje sau urgențe medicale.

UPDATE ORA 09.35 Buzău: Trafic deblocat pe trei drumuri naționale; DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila, în continuare închis

Circulația rutieră a fost reluată în cursul dimineții de sâmbătă pe trei din cele patru drumuri naționale închise în ziua precedentă din cauza zăpezii și viscolului, respectiv DN 2B Buzău-Brăila, DN 2(E85) Buzău-Râmnicu Sărat și DN 2C Buzău-Slobozia.

Reprezentantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, Vasile Prahoveanu, a declarat pentru AGERPRES că DN22 Râmnicu Sărat-Brăila rămâne în continuare închis, dar în zonă se acționează cu cinci utilaje pentru deszăpezire.

De asemenea, se mențin restricțiile de tonaj pe DN 2B Buzău-Brăila și DN 2C Buzău-Slobozia pentru vehiculele de 3,5, respectiv 7,5 tone.

Potrivit sursei citate, peste 1.860 de abonați din localitățile Padina, Râmnicelu și Largu nu beneficiază de energie electrică de aproape 24 de ore, din cauza unor defecțiuni apărute în rețeaua de alimentare.

UPDATE ORA 09.31 Traficul pe DN 31 între Grădiștea și Oltenița a fost redeschis pentru autovehiculele mai mici de 7,5 tone
Traficul rutier pe DN 31, între localitățile Grădiștea — Oltenița, a fost redeschis pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Potrivit companiei de drumuri, pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, în intervalul 6 ianuarie, ora 20:00 — 7 ianuarie, ora 8:00, s-a s-a acționat cu 1013 autoutilaje și s-au răspândit 5.368,15 tone material antiderapant, 32,38 tone clorură de calciu și 1,7 tone atica.

CNAIR estimează că redeschiderea circulației pe drumurile închise ar putea avea loc în 24 ore după încetarea viscolului sau a ninsorii viscolite iar curățarea integrală a platformelor drumurilor în maximum două zile.

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, la numerele de telefon 021/264.33.33, 021/9360, pe site-ul companiei, dar și paginile de Facebook și Twitter ale CNAIR.

UPDATE ORA 09.24 Circulația rutieră a fost redeschisă pe DN 2A, între localitățile Ovidiu și Constanța și între Malu și Giurgeni

Circulația rutieră pe DN 2A, între localitățile Ovidiu și Constanța, și între Malu și Giurgeni, a fost redeschisă sâmbătă dimineața, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit sursei citate, circulația se desfășoară în continuare în condiții de iarnă, iar conducătorii auto trebuie să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere.

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, la numerele de telefon 021/264.33.33, 021/9360, pe site-ul companiei, dar și pe paginile de Facebook și Twitter ale CNAIR.

Până la ora 10:00 este în vigoare o avertizare Cod galben de vânt puternic și ninsori valabilă în 14 județe din Moldova, Dobrogea și Bărăgan.

Județele atenționate sunt: Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Călărași și Constanța.

UPDATE ORA 09.13 Galați: 18 drumuri județene și două naționale, blocate din cauza viscolului

Un număr de 18 drumuri județene și două naționale sunt blocate din cauza viscolului, se arată într-un comunicat de presă transmis sâmbătă AGERPRES de purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galați, Petrica Pațilea.

Potrivit comunicatului, din cauza ninsorii și a viscolului puternic, rămân închise DN24D — limită județ (Bălăbănești) — intersecția cu DN 24 (km 9-84) și DN 25 Șendreni — Hanu Conachi (km 31-68). Accesul autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone rămâne restricționat pe șase segmente de drumuri naționale astfel: DN25 Tecuci — Hanu Conachi (km 3 — 68); DN25A Hanu Conachi — limită județ Vrancea; DN26 Galați — limită județ Vaslui (km 3-81); DN26A Oancea — Vamă Oancea; DN2B Șendreni — Galați (km 125—129) și Galați — Giugiulești (km 141-149); DN22B Galați — limită județ Brăila (km 11-14).

Sunt închise 18 drumuri județene — DJ251 Galați — Slobozia Conachi; DJ253 Umbrărești — Cudalbi — Băleni; DJ261A Scînteiești — Frumușița; DJ242A Rădești — Berești — Cavadinești; DJ242E Băneasa — Oancea; DJ242D Băneasa — Suceveni; DJ242 Tîrgu Bujor — Vîrlezi; DJ252I Cosmești — Poiana — Buciumeni; DJ255 Rediu — Cuca;
J254 Grivița — Ivești — Costache Negri; DJ251B Corod — Cerțești — Cotoroaia; DJ240A: Cerțești — Cârlomănești; DJ252 Nicorești — Buciumeni; DJ251H Valea Mărului — Corod; DJ251C Valea Mărului — Smulți; DJ251G Valea Mărului — Corni; DJ251A Matca — Corod — Drăgușeni; DJ243A Cerțești — Pochidia; DJ252H Tecuci — Furceni — Movileni.

Au fost înregistrate deranjamente individuale sau colective și sunt afectați de întreruperea alimentării cu energie electrică aproximativ 1.000 de abonați din localitățile Scânteiești, Fântânele, Aldești, Săseni, Prodănești, Puricani, Rugineni, Gănești, Comănești, Cavadinești, Hulești, Vișina și Poiana. Electrica Galați acționează în teren cu un număr de 11 echipe pentru remedierea defecțiunilor.

Pe timpul nopții, s-a intervenit pentru salvarea a 52 de persoane din 15 autovehicule blocate în trafic la Cavadinești, Cosmești, Viile, Matca, Târgu Bujor, Pechea, Piscu, iar în cazul a patru persoane care necesitau asistență medicală a fost nevoie de intervenția cu șenilată și transportul la spital.

UPDATE ORA 09.19 Bacău: Patru drumuri județene închise; locuitorii din satul Cociu, fără energie electrică

Drumurile DJ 207F Pădureni — Ilieș, DJ 119A Conțești — Urechești, DJ 252 Ocheni — Găiceana și DJ 252B Gioseni — Bâzga sunt închise circulației, din cauza zăpezii și a viscolului puternic, informează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău.

Purtătorul de cuvânt al instituției, Andrei Grecu, a declarat că, la această oră, în județ sunt trei posturi de transformare nealimentate, locuitorii din satul Cociu, comuna Motoșeni, neavând energie electrică.

Potrivit sursei citate, în cursul nopții, echipele de intervenție au reușit remedierea defecțiunilor și realimentarea celor peste 1.000 de abonați din comuna Pâncești, rămași vineri fără energie electrică.

UPDATE ORA 09.11 IGPR: Autostrăzile A2 și A4, 43 sectoare de drumuri naționale în continuare închise

Autostrăzile A2 București-Constanța și A4 Ovidiu-Constanța, precum 43 de sectoare de drumuri naționale din județele Constanța, Călărași, Brăila, Tulcea, Buzău, Vrancea, Ialomița, Galați și Vaslui, precum și toate drumurile județene din Călărași, Constanța, Tulcea și Ialomița erau în continuare închise circulației sâmbătă dimineața, la ora 8,30, potrivit IGPR.

În județul Constanța sunt închise: DN 22, DN 2A cu excepția sectorului Constanța-Ovidiu unde s-a reluat traficul de vineri seara de la ora 21,00 fără restricții, DN 3C, DN 38, DN 3, DN 22C, DN 22A, DN secundare către stațiuni (39D, 39C, 39B, 39A).

În județul Călărași sunt închise DN 3 Lehliu—Călărași, DN 3A, DN 21, DN 3B, DN 31.

În județul Buzău e închis DN 22 Râmnicu Sărat — Brăila.

În județul Vrancea sunt închise: DN 2N Bogza — Dumbrăveni, DN 23A Gologanu — Ciorăști, DN 23B Măicănești — Ciorăști,
DN 23 Nănești — Măicănești — limita Brăila, DN 2R Bahnele — Neculele (drum secundar neasfaltat).

În județul Galați sunt închise DN 24D Tulucești — limita județ Vaslui, DN 22B pe dig, către Brăila, DN 25 Șendreni (de la intersecția cu DN2B) — Hanul Conachi (intersecția cu DN25A).
În județele Tulcea, Brăila și Ialomița sunt închise toate drumurile naționale.
În județul Vaslui erau închise DN26 Murgeni — limita județul Galați; DN 24 A Murgeni-Fălciu.

Potrivit IGPR, nu sunt închise drumuri închise parțial, cu circulația restricționată pe un singur sens.

De asemenea, sunt drumuri restricționate pentru auto cu MTMA mai mare de 7,5 tone pe 12 sectoare de drumuri naționale:

—Județul Giurgiu: DN 5B GIURGIU — GHIMPAȚI

—Județul Galați: DN 24 , DN 25, DN 25A, DN 26, DN 26A, DN 2B

—Județul Vrancea: DN 24 TIȘIȚA — COSMEȘTI

—Județul Călărași: DN 41

—Județul Ilfov: DN 4 (intersecția cu DNCB — limita jud. Călărași), DN 5.

—Județul Buzău: DN 2C BUZĂU — SLOBOZIA

Pe DN 2B Buzău-Brăila este restricționat traficul pentru autovehiculele cu MTA mai mare de 3,5 tone

Situația drumurilor județene închise era următoarea — toate drumurile județene din Constanța, Brăila, Călărași și Ialomița, precum și următoarele drumuri din județele:

—Județul Galați:

DJ 251 SMÂRDAN — SLOBOZIA CONACHI — GALATI
DJ 255 SLOBOZIA CONACHI — intersectia cu DN 25
DJ 242A RADESTI — BERESTI — CAVADINESTI
DJ 253 CUDALBI — VIILE
DJ 242 TG.BUJOR — VÂRLEZI

—Județul Vrancea:
DJ 204B TATARANU — MAICANESTI
DJ 202F BALESTI — MIHALCENI
DJ 202E SIHLEA — VOETIN
DJ 204E HARET — PANCIU
DJ 205H DOMNESTI — PAUNESTI
DJ 204P DUMITRESTI — POIENITA

—Județul Bacău: DJ 252B GIOSENI — BAZGA

—Județul Vaslui
DJ 244A RÂNCENI — BEREZENI
DJ 244C BEREZENI — MUSATA

—Județul Dolj:
DJ 561B SEGARCEA — VALEA STANCIULUI
DJ 561G tronsoanele GIUBEGA — BAILESTI, BAILESTI — GALICEA MARE
DJ 552 CETATE — UNIREA
DJ 562A PERISOR — BOURENI

De asemenea, potrivit sursei citate, la ora respectivă erau închise și toate drumurile comunale din județul Constanța și toate porturile de la Marea Neagră.

UPDATE ORA 08.58 Vaslui: Două drumuri naționale blocate; se circulă în condiții de iarnă

Autoritățile au anunțat, sâmbătă dimineață, că în județul Vaslui, DN 24A și DN 26 sunt închise, iar circulația a fost reluată pe toate drumurile județene, dar se circulă în condiții de iarnă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Instituției Prefectului Vaslui, Cristian Lapa, pe drumurile naționale se acționează cu utilaje de deszăpezire ale Secției Bârlad a Drumurilor Naționale.

Pe timpul nopții, pe DN 11A și DE581, mai multe autoturisme au rămas împotmolite în zăpadă ori fără combustibil și s-a acționat pentru deblocarea lor.

În cursul dimineții, reprezentanții SC Lucrări Drumuri și Poduri au intervenit pe DJ 243 C, fiind ajutați de o autofreză a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru ca o salvare solicitată în comuna Voinești, la un bărbat cardiac, cu dificultăți de respirație, să poată ajunge la pacient.

În zona Căzănești, două puncte de transformare sunt avariate parțial, echipe de muncitori lucrând pentru remedierea problemelor.

ORA 08.54 CNAIR: Două autostrăzi și 30 de sectoare de drumuri naționale, închise sâmbătă circulației rutiere

Un număr de 30 de sectoare de drumuri naționale din județele Buzău, Vrancea, Brăila, Călărași, Constanța, Ialomița, Vaslui, Galați, Tulcea și Giurgiu, la care se adaugă tronsoanele de autostradă A2 București — Constanța și A4 Ovidiu — Constanța, sunt închise sâmbătă din cauza ninsorii abundente, a viscolului și a vizibilității reduse spre zero, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit sursei citate, pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, în intervalul 6 ianuarie, ora 20:00 — 7 ianuarie, ora 8:00, s-a s-a acționat cu 1013 autoutilaje și s-au răspândit 5.368,15 tone material antiderapant, 32,38 tone clorură de calciu și 1,7 tone atica.

Condițiile meteo nefavorabile au dus la închiderea următoarelor sectoare de drumuri naționale: DN 21 Brăila — Călărași, DN 21A Bărăganul — Țăndărei, DN 22 Râmnicu-Sărat — Ovidiu, DN 22A Cătăloi — Hârșova, DN 22B Brăila — Galați, DN 22C Cernavodă — Basarabi, DN 22D Măcin — Caugagia, DN 22E Garvan — I.C.Brătianu, DN 22F Horia — Nalbant, DN 23 Nănești—Brăila, DN 23A Gologanu — Ciorăști, DN 23B Măicănești — Ciorăști, DN 24D Bălăbănești—Vânători, DN 25 Hanu Conachi — Șendreni, DN 26 Blăgești — Murgeni, DN 2AMalu — Constanța, DN 2B Buzău — Brăila, DN 2CCostești — Slobozia, DN 2N Bogza — Dumbăveni, DN 2R Jitia — Vintileasa, DN 3 Lehliu — Constanța, DN 3A Lehliu-Gară — Fetești, DN 3B Călărași — Vădeni, DN 3C Constanța — Ovidiu, DN 31 Grădiștea — Oltenița, DN 38 Agigea — Negru Vodă, DN 39AEforie Nord — Agigea, DN 39B 23 August — Olimp, DN 39C Neptun și DN 39D Jupiter.

De asemenea, o serie de drumuri au fost restricționate pentru autovehiculele cu MTMA mai mare de 7,5 tone, astfel:

DN 24 Cosmești — Tecuci, Tecuci — lim. Vaslui, DN 25Hanu Conachi — Șendreni, DN 25A Hanu Conachi — Nănești, DN 26 Galați — Gănești, DN 2BGalați — Giurgiulești, Șendreni — Galați, DN 2M Andreiașu de Jos — Butucoasa, DN 2N Chiojdeni,
DN 26A Oancea — Punct trecere frontieră, DN 4 Popești Leordeni — Oltenița, DN 41Oltenița-Băneasa, DN 5B Giurgiu-Ghimpați varianta de ocolire Tecuci.

CNAIR estimează că redeschiderea circulației pe drumurile închise ar putea avea loc în 24 ore după încetarea viscolului sau a ninsorii viscolite iar curățarea integrală a platformelor drumurilor în maximum două zile.

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, la numerele de telefon 021/264.33.33, 021/9360, pe site-ul companiei, dar și paginile de Facebook și Twitter ale CNAIR.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se prăbușește regimul! Surse PSD: Dragnea a angajat în administrația centrală peste 3500 de apropiați ai inter…

2 AUDIO Acesta este Ponta, oameni buni! Sebastian Ghiță: „I-am zis lu Ponta, bă, o fut pe mă-ta, te duci pe stic…

3 Furtună la TAROM / Pilotul Emil Dobrovolschi critică schimbarea Mădălinei Mezei de la șefia TAROM și numirile po…

4 VIDEO Pe ăsta îl saltă primul! S-a autodenunțat în direct! S-a dus acasă la fosta șefă TAROM! „M-am întâlnit c…

5 VIDEO De ce nu-l reține DNA pe acest infractor? Acestea sunt imaginile de la întâlnirea Cuc-Mezei din fața cas…

recomandări

Te ia DNA: Mihai Mohaci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend