LIVE UPDATE 'Mai mulți morți' în urma incendiului care a cuprins un imobil din Londra

LIVE UPDATE 'Mai mulți morți' în urma incendiului care a cuprins un imobil din Londra

UPDATE ORA 10.15 Uriașul incendiu care a distrus în noaptea de marți spre miercuri un imobil de locuințe în vestul Londrei a făcut 'mai mulți morți', a declarat șefa echipelor de pompieri din capitala britanică, informează AFP.

'Există mai mulți morți. Nu pot confirma o cifră concretă pentru moment din cauza dimensiunii și complexității imobilului', a afirmat Dany Cotton, responsabilă a London Fire Brigade, într-o declarație de presă.

UPDATE ORA 8.59 MAE: Ambasada României în Marea Britanie verifică dacă au fost cetățeni români afectați de incendiul de la Londra

UPDATE ORA 8.58 Cel puțin 30 de răniți în incendiul unui imobil la Londra

Cel puțin 30 de persoane au fost rănite într-un uriaș incendiu care a distrus în noaptea de marți spre miercuri un imobil de locuințe de 27 de etaje, la Londra, au anunțat serviciile de ambulanță din capitala britanică, informează AFP.

'Putem confirma că am dus 30 de pacienți la cinci spitale diferite', a anunțat Stuart Crichton, directorul-adjunct pentru operațiuni la London Ambulance Service, într-un comunicat publicat miercuri dimineața devreme.

Acest prim bilanț riscă să se agraveze, în condițiile în care martori au declarat că persoane se mai află încă în interiorul clădirii de 27 de etaje, situată în vestul capitalei britanice, în cartierul North Kensington.

La câteva ore de la izbucnirea incendiului, care ar fi izbucnit în jur de miezul nopții, imobilul era în continuare în flăcări miercuri dimineața și o coloană de fum dens se ridica spre cerul Londrei.

Pompierii au fost chemați în jurul orei 01:15 (00:15 GMT) la incendiul care s-a declanșat în acest turn construit în anul 1974. Două sute de pompieri și 40 de autospeciale continuă lupta cu focul, în timp ce un număr necunoscut de persoane s-ar putea încă afla în bloc, potrivit martorilor.

Documente postate online ce datează de circa un an arată că rezidenți s-au plâns în mai multe rânduri de starea imobilului și de riscuri potențiale de incendiu.

Blocul-turn cu 120 de apartamente era aproape calcinat după ce a fost mistuit de flăcări o bună parte din noapte. Potrivit unui jurnalist al AFP, poliția a evacuat o parte din imobilele și casele vecine, amenințate cu prăbușirea unor bucăți mari de la blocul în flăcări, în timp ce unii oameni exprimau temeri că turnul s-ar putea prăbuși cu totul.

Zeci de locatari ai imobilului cuprins de flăcări se aflau pe trotuar, mulți în pijamale, iar unii încercau să-și contacteze rudele blocate în clădire. Ei au fost dirijați de forțele de ordine spre un restaurant vecin, unde primii răniți erau tratați de serviciile de ambulanță. Potrivit poliției londoneze, mai multe persoane au suferit intoxicații cu fum.

Mai multe stații de metrou din cartier au fost închise, la fel ca autostrada M40, care leagă capitala de vestul Marii Britanii, blocată pe ambele sensuri.

ORA 5.52 Marea Britanie: Un incendiu uriaș a cuprins un bloc de locuințe cu 30 de etaje din Londra

În total, 200 de pompieri luptau în cursul nopții de marți spre miercuri împotriva unui incendiu uriaș care devasta un bloc de locuințe cu vreo 30 de etaje din vestul Londrei, au anunțat serviciile de prim-ajutor, potrivit AFP.
Poliția londoneză a precizat că, "deocamdată, numai doi răniți primesc îngrijiri la fața locului după ce s-au intoxicat cu fum".

"Poliția, brigada de pompieri și serviciile de ambulanță din Londra sunt la fața locului", a adăugat poliția londoneză.

"Patruzeci de mașini de 200 de pompieri au fost chemați la incendiul de la turnul Lancaster West Estate", în cartierul North Kensington, a făcut cunoscut London Fire Brigade.

Fotografii publicate de martori pe rețele sociale arată întregul imobil practic în flăcări. Mai mulți martori au afirmat că s-au auzit țipete în interiorul clădirii.

Pompierii au fost chemați în jurul orei 01.15 (00.15 GMT) la incendiul care s-a declanșat în acest turn construit în anul 1974.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...