LIVE UPDATE OSCAR2019 - Seara magică a Oscarurilor, punctul culminant al sezonului premiilor de la Hollywood

LIVE UPDATE OSCAR2019 - Seara magică a Oscarurilor, punctul culminant al sezonului premiilor de la Hollywood

Sezonul premiilor atribuite de industria cinematografică de la Hollywood a ajuns la momentul culminant al celei de-a 91-a ediţii a premiilor Oscar, duminică, la Los Angeles, în cadrul unei gale fără o gazdă anume, prima după 30 de ani, care promite însă ceea ce reuşesc mereu filmele bune: să ne facă să uităm de griji şi probleme şi să ne descreţim frunţile în faţa a tot ceea ce are mai bun în acest moment cinematografia.

UPDATE ORA 06.14 OSCAR 2019 - "Green Book" a câştigat premiul pentru cel mai bun film

Lungmetrajul "Green Book" a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film, duminică seară, la Los Angeles, în cadrul celei de-a 91-a ediţii a galei de decernare a premiilor atribuite de Academia de film americană.

Green Book Oscar 2019

Foto: (c) Mike Blake / REUTERS


Filmul, în regia lui Peter Farrelly, spune povestea unui agent de pază care a lucrat prin baruri şi devine şoferul unui pianist afro-american în anii '60, în sudul Statelor Unite.

Acest film i-a adus lui Mahershala Ali cel de-al doilea premiu Oscar din carieră pentru rol secundar.

Producţia este realizată după un scenariu original semnat de Nick Vallelonga, Brian Hayes Currie şi Peter Farrelly, premiat cu Oscar şi a obţinut şi două Globuri de Aur pentru scenariu şi cel mai bun film musical/comedie. Rolul principal în această producţie a fost interpretat de Viggo Mortensen.

La această categorie au mai fost nominalizate peliculele "Black Panther", "BlacKkKlansman", "Bohemian Rhapsody", "The Favourite", "Roma", "A Star Is Born" şi "Vice".

UPDATE ORA 06.08 OSCAR 2019 - Alfonso Cuaron a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor

Cineastul mexican Alfonso Cuaron ("Roma") a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun regizor la cea de-a 91-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane, organizată duminică seară la Los Angeles.

Alfonso Cuaron Oscar 2019

Foto: (c) Mike Blake / REUTERS


Acesta este cel de-al doilea premiu Oscar pentru regie câştigat de Cuaron, după "Gravity" (2014). Regizorul mexican a mai câştigat două Oscaruri pentru imagine şi montaj.

Filmul "Roma" a câştigat şi premiul pentru cel mai bun film străin şi pentru imagine. Pelicula prezintă un an din viaţa unei familii din clasa de mijloc a anilor '70 din Ciudad de Mexico.

La această categorie au mai fost nominalizaţi Spike Lee ("BlacKkKlansman"), Pawel Pawlikowski ("Cold War"), Yorgos Lanthimos ("The Favourite") şi Adam McKay ("Vice").

UPDATE ORA 05.59 OSCAR 2019 - Olivia Colman a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal

Olivia Colman a primit duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, în cadrul celei de a 91-a ediţii a premiilor decernate de Academia de film americană, graţie interpretării sale din filmul "The Favourite".

Olivia Colman Oscar 2019

Foto: (c) Mike Blake / REUTERS


Acesta este primul Oscar din cariera Oliviei Colman, care a mai câştigat cu rolul reginei Anne din "The Favourite" un Glob de Aur şi un premiu BAFTA.

Pelicula, a cărui acţiune se petrece la curtea Angliei, în secolul XVIII, a fost regizată de Yorgos Lanthimos după un scenariu semnat de Deborah Davis şi Tony McNamara.

Alături de Olivia Colman, din distribuţie mai fac parte, printre alţii, Emma Stone şi Rachel Weisz.

La această categorie au mai fost nominalizate Yalitza Aparicio ("Roma"), Glenn Close ("The Wife"), Lady Gaga ("A Star Is Born") şi Melissa McCarthy ("Can You Ever Forgive Me?").

UPDATE ORA 05.46 OSCAR 2019 - Rami Malek, desemnat cel mai bun actor în rol principal

Rami Malek a fost recompensat duminică seară, la Los Angeles, cu Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal, la cea de-a 91-a ediţie a galei de decernare a premiilor Academiei de film americane, graţie interpretării sale din lungmetrajul "Bohemian Rhapsody".

Foto: (c) Mike Blake / REUTERS


Acesta este primul premiu Oscar pentru Rami Malek, interpretul inconfundabilului Freddie Mercury, solistul formaţiei Queen, în filmul "Bohemian Rhapsody".

Malek a mai fost recompensat cu un Glob de Aur şi un premiu BAFTA pentru acest rol.

Filmul "Bohemian Rhapsody" spune povestea începuturilor şi ascensiunii spre succes a legendarei formaţii rock britanice Queen, până la celebrul concert susţinut de trupă pe stadionul Wembley în 1985.

Producţia este regizată de Bryan Singer, iar din distribuţie mai fac parte, printre alţii, Lucy Boynton şi Gwilym Lee.

La această categorie au mai fost nominalizaţi Christian Bale ("Vice), Bradley Cooper ("A Star Is Born"), Willem Dafoe ("At Eternity's Gate") şi Viggo Mortensen ("Green Book").

UPDATE ORA 05.17 OSCAR 2019 - "BlacKkKlansman" a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat

Filmul "BlacKkKlansman" a câştigat duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat, la cea de-a 91-a ediţie a galei premiilor decernate de Academia de film americană.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante