LIVE UPDATE Protest București: Aproximativ 15.000 de oameni în Piața Victoriei

LIVE UPDATE Protest București: Aproximativ 15.000 de oameni în Piața Victoriei

UPDATE ORA 21.45 Manifestanții din Piața Victoriei au început să plece.

* LIVE UPDATE A șaptea zi de proteste în țară (FOTO)

Manifestanții din Piața Victoriei au început să plece, iar în prezent mai protestează aproximativ 10.000 de persoane, potrivit unor surse oficiale.

În cea de-a șaptea zi de proteste în fața Guvernului, protestatarii au continuat să ceară demisia Executivului.

Manifestanții au purtat pancarte pe care se putea citi: ''Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește grațiere'', ''Rezist'', ''Un guvern legitim de profesioniști, nu toți proștii'', ''Nu mai tolerăm corupția'', ''V-am adus brățări'', ''Nu mai vrem legi anti-justiție'', ''PSD, resetează-te'', ''Suntem revoltați, nu manipulați''.

Ei au scandat ''Zi de zi aici vom fi'', ''Nu cedăm, corupția ucide!'', ''Demisia''.

UPDATE ORA 20.56 Aproximativ 15.000 de oameni protestează luni seară în Piața Victoriei din Capitală, potrivit unor surse oficiale, împotriva Guvernului.

Manifestanții cer demisia Guvernului. Eu ai pancarte pe care este scris: "În democrație, hoții stau în pușcărie", "Guvernul Grindeanu — trădători de țară", "Demisia", "Nu recunoaștem legi date de mafioți!, "Hoțul prins nu este negustor cinstit", "Vrei grațiere? Ia muncă silnică!".
Protestatarii scandează "Demisia", "Hoții", "Jos Guvernul", "Dragnea nu uita, România nu-i a ta", "Zi de zi aici vom fi".

UPDATE ORA 20.31 Protest București: Aproximativ 10.000 de persoane protestează în Piața Victoriei

Aproximativ 10.000 de persoane, potrivit unor surse oficiale, protestează în Piața Victoriei, cerând demisia guvernului.

Protestatarii scandează lozinci precum 'Noaptea ca hoții', 'Demisia'.

Protestatarii au pancarte cu mesaje precum 'Peștele de la Dragnea se împute', 'Hai că ne-am deșteptat', 'Țara n-a votat hoția, voi nu sunteți români', 'Demisia guvernului corupt și mincinos', 'Nu pot ei minți cât putem noi gândi'.

Protestatarilor le este pus la dispoziție ceai cald și fructe.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat pentru AGERPRES că jandarmii au condus la secția de poliție pentru verificări un tânăr de 26 de ani care avea asupra lui un spray lacrimogen. Potrivit sursei, prezența la adunări publice cu sprayuri constituie infracțiune.

UPDATE ORA 19.26 Protest București: Aproximativ 400 de persoane s-au adunat în fața Guvernului

Aproximativ 400 de persoane protestează luni în Piața Victoriei din Capitală cerând demisia Guvernului. Manifestanții scandează printre altele "Demisia", "Hoții", "PSD — ciuma roșie", "Jos Guvernul", "Dragnea nu uita, România nu-i a ta", "Zi de zi aici vom fi".

Protestatarii au pancarte cu mesaje precum: "În democrație, hoții stau în pușcărie", "Guvernul Grindeanu — trădători de țară", "Demisia", "Nu recunoaștem legi date de mafioți!, "Hoțul prins nu este negustor cinstit", "Vrei grațiere? Ia muncă silnică!", "Foaie verde de topor, Dragnea e un infractor".

În zona unde sunt puse la dispoziție fructe pentru manifestanți, în principal mere și pere, dar și covrigi, sunt următoarele mesaje: "Energie pentru democrație, gratis", "An apple a day keeps the Dragnea away".

Unii protestatari flutură steaguri tricolore, iar alții suflă în fluiere și vuvuzele.

UPDATE ORA 18.24 Protest București: Aproximativ 200 de persoane s-au adunat din nou în Piața Victoriei

Aproximativ 200 de persoane protestează din nou, luni, în Piața Victoriei din Capitală, ei cerând demisia Guvernului.


Manifestanții au pancarte pe care scrie: "România! Ce-ai făcut? I-ai lăsat și te-au vândut", "Codruța nu uita, noi suntem dreptatea ta", "PSD — ciuma roșie", "#Rezist. România te iubesc", "Jos statul mafiot care protejează abuzul de putere".

Protestarii scandează "Hoții, hoții".

Unii dintre protestatari flutură steagul tricolor, suflă în fluiere și vuvuzele. Nu lipsește nici steagul Americii și cel al Uniunii Europene.

Surse oficiale au declarat pentru AGERPRES că la manifestarea neautorizată sunt în prezent aproximativ 200 de oameni. Potrivit acelorași surse, până în prezent nu s-au înregistrat incidente.

ORA 17.36 Protest București: A șaptea zi de proteste în Piața Victoriei, a doua zi la Palatul Cotroceni

Câteva zeci de persoane s-au strâns în Piața Victoriei, luni, în cea de-a șaptea zi de proteste față de modificările din domeniul legislației penale.

Unii dintre manifestanți au venit cu drapelul României, alții cu cel al Statelor Unite și al Uniunii Europene.

Alte câteva sute de persoane s-au strâns la Palatul Cotroceni, potrivit unor surse, pentru a-și manifesta susținerea față de Guvernul Grindeanu.

Oamenii cer demisia președintelui Iohannis și respectarea votului din 11 decembrie. De asemenea, protestatarii au pancarte pe care se poate citi ''Iohannis nu uita, corupția e la DNA, ''Respectați votul românilor'', ''DNA, fără cucuvea'', ''Demisia Iohannis — șase case''.

Circulația a fost deviată între Grădina Botanică și str Dr. Rainer, au precizat pentru AGERPRES oficiali ai Brigăzii Rutiere.

Protestele nu au autorizații din partea Primăriei Capitalei, ele fiind declarate "adunări spontane".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro