LIVE UPDATE Trafic rutier, feroviar, naval si aerian, în condiţii de iarnă

LIVE UPDATE Trafic rutier, feroviar, naval si aerian, în condiţii de iarnă

UPDATE ORA 10.51 CNAIR: Circulaţia rutieră pe DN 2C, între Tovărăşia şi Slobozia, a fost închisă;restricţie de tonaj pe DN 1A, DN 2B şi DN 1B

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi Poliţia Rutieră au decis, vineri dimineaţa, închiderea circulaţiei rutiere pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 2C, între Tovărăşia şi Slobozia (km 48+000 - km 79+400), judeţul Ialomiţa, şi au instituit restricţie de tonaj pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 1A, între limita judeţului Prahova şi Braşov (km 160+000 - km 190+000), din cauza ninsorii, a viscolului puternic la sol şi a vizibilităţii reduse.

Tot din cauza viscolului puternic la sol şi a vizibilităţii reduse, CNAIR a introdus restricţie de tonaj pe DN 1B, între limita judeţului Prahova şi Buzău (km 47+000 - km 71+000) pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

CNAIR a restricţionat circulaţia rutieră pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi pe DN 2B între Buzău şi Vizireni (km 8+800 - km 38+731), judeţul Buzău.

Toate măsurile au fost luate din cauza ninsorii abundente şi a viscolului ce determină vizibilitate redusă.

"Reprezentanţii CNAIR SA acţionează în permanenţă în toate zonele afectate, pentru a asigura desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă", se spune într-un comunicat al Companiei de Drumuri.

CNAIR face apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

UPDATE ORA 10.34 MAI: Autostrada A2 şi 8 drumuri judeţene închise; pe 4 drumuri naţionale circulaţia este restricţionată

Tronsonul Bucureşti - Drajna al autostrăzii A2 a fost închis preventiv şi se acţionează pentru deszăpezire, pe patru drumuri naţionale circulaţia este restricţionată, iar opt drumuri judeţene sunt închise din cauza căderilor de zăpadă şi a vântului puternic.

"Pe majoritatea drumurilor naţionale şi judeţene din zonele aflate sub avertizare circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, 8 drumuri judeţene fiind închise. Situaţia stării drumurilor este în dinamică şi este comunicată periodic de către Centrul Infotrafic al Poliţiei Române şi Ministerul Transporturilor", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis vineri AGERPRES.

În ceea ce priveşte traficul maritim şi fluvial, Bara Sulina şi Porturile Midia şi Mangalia sunt închise, iar traficul fluvial se desfăşoară cu restricţie de viteză din cauza creşterii nivelului Dunării.

Foto: (c) LUISIANA BIGEA / AGERPRES FOTO


De asemenea, traficul cu feribotul prin punctul de trecere a frontierei Turnu Măgurele este închis din cauza condiţiilor meteo, iar în punctul de trecere a frontierei Bechet traficul este restricţionat pentru autovehiculele cu masă maximă admisă mai mică de 3,5 tone, acestea fiind redirecţionate prin punctul de trecere a frontierei Calafat.

"Situaţia este centralizată şi monitorizată permanent la Centrul Naţional de Conducere Integrată care funcţionează la nivelul MAI, completat cu reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă cauzate de fenomenele meteo severe", se arată în comunicat.

UPDATE ORA 9.45 CNAIR: Circulaţia rutieră pe DN 21A, între Bărăganu şi Ţăndărei, închisă pentru toate categoriile de autovehicule

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi Poliţia Rutieră au decis, vineri dimineaţa, închiderea circulaţiei rutiere pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 21A, între Bărăganu şi Ţăndărei (km 0+000 – km 23+366), judeţul Constanţa, şi au instituit restricţie de tonaj pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe DN 2C, între Tovărăşia şi Slobozia (km 48+000 – km 79+400), judeţul Ialomiţa, din cauza ninsorii, a viscolului puternic la sol şi a vizibilităţii reduse.

Atât închiderea circulaţiei pe DN 21A, cât şi instituirea restricţiei de tonaj pe DN 2C, s-au aplicat de la ora 9:00.

"Reprezentanţii CNAIR SA acţionează în permanenţă în toate zonele afectate, pentru a asigura desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă", se spune într-un comunicat al Companiei de Drumuri.

CNAIR face apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

Foto: (c) LUISIANA BIGEA / AGERPRES FOTO

UPDATE ORA 9.38 CFR SA: Toate magistralele de cale ferată sunt deschise; pe şapte secţii se circulă cu locomotive Diesel

Toate magistralele de cale ferată erau deschise şi operaţionale vineri dimineaţa, la 8:30, circulaţia trenurilor fiind însă adaptată la condiţiile meteo nefavorabile, în special pe raza judeţelor din jumătatea de sud a ţării, unde ningea viscolit, informează CFR SA.

"Până la această oră nicio linie de cale ferată nu a fost închisă, însă pe raza regionalelor de cale ferată Craiova şi Constanţa circulaţia pe anumite segmente de cale ferată se desfăşoară în condiţii speciale, măsură necesară pentru a permite continuitate în traficul feroviar, dar şi posibilitatea de a interveni cu pluguri pentru deszăpezire", menţionau reprezentanţii companiei.

Din cauza ninsorii viscolite, pe şapte secţii CF din jumătatea de sud a ţării, erau înscrise în circulaţie doar trenurile tractate cu locomotive Diesel.

Tronsoanele pe care se circula în condiţii speciale, doar cu locomotive Diesel, erau Caracal – Corabia, Caracal Podu Olt, Roşiori Nord – Alexandria, Roşiori Nord – Turnu Măgurele, Craiova – Calafat, Craiova – Piteşti şi Tulcea – Medgidia. De asemenea, între Bucureşti - Lehliu şi Videle - Giurgiu se acţiona cu pluguri de zăpadă, pentru a menţine circulaţia trenurilor în condiţii oprime.

CFR SA menţine permanent legătura cu toţi operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) astfel încât, funcţie de evoluţia vremii, traficul feroviar să fie asigurat pe toate magistralele feroviare. În situaţia în care sunt necesare modificări de grafic, toţi operatorii de transport feroviar de călători sunt avizaţi, astfel încât aceştia să poată publica pe site-urile proprii informaţii actualizate despre trenurile înscrise în grafic.

UPDATE ORA 9.13 CNAIR: Circulaţia rutieră pe DN 23B, între Măicăneşti şi Ciorăşti, închisă; restricţii de tonaj pe DN2F, între Vladia şi Vaslui

Circulaţia rutieră pe DN 23B, între Măicăneşti şi Ciorăşti, a fost închisă vineri dimineaţa, începând cu ora 8:30, pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza viscolului puternic la sol şi a vizibilităţii reduse, a informat, vineri, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

De asemenea, pe DN 2F, între Vladia şi Vaslui, judeţul Vaslui, începând cu ora 8:30, a fost instituită restricţia de tonaj pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

"Precizăm că reprezentanţii CNAIR SA acţionează în permanenţă în toate zonele afectate, pentru a asigura desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă. Facem din nou apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate", se menţionează într-un comunicat al CNAIR.

UPDATE ORA 9.06 CNAB: Traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă; întârzieri de peste 40 de minute la decolare, pentru degivrare

Traficul aerian se desfăşura în condiţii de iarnă, vineri dimineaţă, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, fiind înregistrate, punctual, întârzieri de peste 40 de minute la decolare pentru degivrare, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

"Nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul Henri Coandă din cauza condiţiilor meteo. Unele zboruri pot înregistra întârzieri la decolare, determinate în principal de degivrarea aeronavelor, întârzieri care, punctual, pot atinge şi chiar depăşi 40 de minute. Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru a se asigura operarea în condiţii de siguranţă. Infrastructura aeroportuară este operaţională, fiind asigurate condiţiile pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime", precizează CNAB într-un comunicat remis AGERPRES.

UPDATE ORA 8.56 Restricţie de tonaj pe DN 22, între Râmnicu Sărat şi Balta Albă

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi Poliţia Rutieră au instituit vineri dimineaţă, începând cu ora 8:30, pe DN 22, între Râmnicu Sărat şi Balta Albă (km 2+800 – km 30+000), judeţul Buzău, restricţie de tonaj pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Potrivit unui comunicat al CNAIR, măsura a fost luată din cauza ninsorii abundente şi a viscolului ce determină vizibilitate redusă.

"Precizăm că reprezentanţii CNAIR SA acţionează în permanenţă în toate zonele afectate, pentru a asigura desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă. Facem din nou apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate", menţionează compania.

UPDATE ORA 8.49 CNAIR: Restricţii de tonaj pe DN 13A, între Odorheiu Secuiesc şi Miercurea Ciuc, şi pe DN 13 B, între Praid şi Gheorghieni

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi Poliţia Rutieră au instituit, vineri dimineaţă, începând cu ora 7:00, restricţii de tonaj pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe DN 13A, între Odorheiu Secuiesc şi Miercurea Ciuc, şi, începând cu ora 8:30, pe DN 13B, între Praid şi Gheorghieni, judeţul Harghita, informează CNAIR.

Măsura a fost luată din cauza ninsorii şi a viscolului puternic ce determină vizibilitate redusă.

"Precizăm că reprezentanţii CNAIR SA acţionează în permanenţă în toate zonele afectate, pentru a asigura desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă. Facem din nou apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate", se menţionează într-un comunicat al companiei.

UPDATE ORA 8.32 CFR Călători: 41 de trenuri anulate, vineri dimineaţa

CFR Călători a anulat vineri dimineaţă 41 de trenuri de călători din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, informează compania.

La ora 7:00, era anulate trenuri pe rutele Bucureşti Constanţa şi retur, Bucureşti-Feteşti şi retur, Bucureşti-Tulcea şi retur, Tulcea-Medgidia, Ciulniţa-Slobozia Veche şi retur, Caracal-Corabia şi retur, Lotru-Piatra Olt, Piatra Olt-Potcoava şi retur, Potcoava -Caracal şi retur, Caracal-Slatina, Statina - Piatra Olt, Piatra Olt-Craiova, Craiova-Băileşti şi retur, Roşiori-Turnu Măgurele şi retur, Alexandria-Roşiori Nord, Buzău-Constanţa şi retur, Craiova-Sibiu şi retur, Piatra Olt-Piteşti şi retur etc.

"Pe raza Sucursalelor din S-E ţării s-a instituit Comandamentul de iarnă şi echipele feroviare din unităţi (revizii, depouri, etc) sunt pregătite pentru intervenţie în vederea asigurării condiţiilor necesare desfăşurării în siguranţă a călătoriei cu trenul. În zonele afectate au fost retrase automotoarele şi introduse locomotive diesel prevăzute cu pluguri pentru deszăpezire", precizează reprezentanţii CFR Călători.

ORA 8.01 Infotrafic: Circulaţie oprită pe A2 Bucureşti Constanţa, la km 64, după ce un tir a blocat toate cele 3 benzi

Circulaţia rutieră este oprită, vineri dimineaţa, pe sensul către Constanţa al autostrăzii A2 Bucureşti - Constanţa, la km 64, după ce un tir a lovit glisiera mediană şi a blocat toate cele trei benzi de rulare, informează, într-un comunicat de presă, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Totodată, în judeţul Vâlcea, DN7 este blocat între Goleşti şi limita cu judeţul Argeş, după ce mai multe tiruri au rămas înzăpezite.

De asemenea, se circulă cu restricţie pe DN 13A, între Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc, şi pe DN 7, între Goleşti şi limita cu judeţul Argeş (în judeţul Vâlcea) pentru autovehiculele cu masa de peste 7,5 t, din cauza ninsorii abundente.

Potrivit sursei citate, 19 trenuri sunt anulate, vineri, pe rutele Piteşti - Piatra Olt, Craiova - Sibiu, Craiova - Băileşti, Alexandria - Roşiori Nord, Caracal - Corabia, Piatra Olt - Caracal, Piatra Olt - Slatina, Lotru - Piatra Olt, Roşiori Nord - Turnu Măgurele, alte 4 trenuri, pe ruta Bucureşti - Constanţa, şi 2, pe ruta Bucureşti - Tulcea.

În ceea ce priveşte traficul naval, Bara Sulina este închisă, din cauza vântului puternic, iar traficul aerian se desfăşoară fără probleme deosebite. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”