LIVE Ziua marelui miting antiguvernamental se apropie. „Să vă fie frică, țara se ridică!”/Foto/Video

LIVE Ziua marelui miting antiguvernamental se apropie. „Să vă fie frică, țara se ridică!”/Foto/Video

Zeci de mii de romani la intrarea in tara, proteste in marile orase, o jandarmerie speriata si un guvern fugit in concediu, cam asa arata Romania cu o zi inainte de marele miting al diasporei care a sunat adunarea in Piata Victoriei din Bucuresti.

Primele convoaie au intrat in tara miercuri seara, tarziu, prin vama Bors. Joi dimineata, un prim cort fusese deja instalat in fata Guvernului.

Marele protest antiPSD nu are organizatori oficiali, fiind initiat de mai multe asociatii si platforme civice, care au notificat Primaria Capitalei cu mai multe saptamani in urma cu privire la marea adunare a romanilor nemultumiti de politicile PSD-ALDE. Un rol de o importanta covarsitoare l-au avut retelele de socializare.

Coincidenta sau nu, premierul Viorica Dancila a plecat in vacanta in aceasta saptamana si si-a delegat atributiile vicepremierului Stanescu, decizia aducandu-i o reclamatie la CCR din partea presedintelui Iohannis. Si controversatul ministru al Justitiei si-a luat oficial concediu si si-a delegat atributiile.

Comisarul.ro transmite principalele momente ale zilei de dinaintea marelui protest antiguvernamental:

15.56 Clotilde Armand pe Facebook:''golani'',
''fasciști'',
''neghiobi,
''nerușinați'',
''culeși de pe drumuri'',
''putori'',
''idioți'',
''nişte aproape civili o să facă multe spume la gură'',
''cretini'',
''naziști'',
''animale'',
''scârbe'',
''derbedei'',
''ciobani'',
"aşa-zişi cetăţeni"
''nespălați'',
''analfabeți'',
''fantome'',
''indieni'',
''târâturi'',
''cerșetori'',
''curve'',
''cretini'',
''șobolani'',
''proști''.
Aşa v-au numit liderii PSD atunci când ați îndrăznit să protestați împotriva nedreptății. Românii s-au săturat să fie umiliți și jigniți, românii se întorc acasă. Pentru că acestă națiune trebuie să se apere în fața urii PSD.

15:30 - Un grup din Maramures se urca in masini si vine la Bucuresti ca sa participe la protestul de maine din Piata Victoriei.

"E momentul ca penalii sa dispara. Nu mai vrem penali care sa ne conduca, ei sa fure si noi sa platim! Nu ne lasa sa traim, alunga oamenii din tara. Doamna Dancila daca iese afara si deschide gura, gafeaza, ne face de rusine. Eu sunt roman si sunt mandru", a spus unul dintre protestatari, iar altul a spus ca el vrea sa nu mai fim condusi de "slugile PSD-ului".

Din masinile maramuresenilor rasuna "Doamne, ocroteste-i pe romani!".

15:10 - Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, a declarat la Digi24 ca nemultumitii au tot dreptul sa protesteze, dar actiunea lor nu va avea "nicio urmare".

"Ca orice minoritate, vor sa se impuna. Singurul efect legal ar putea fi ca oamenii sa isi exprime parerile, sa se adune. Oamenii au dreptul sa isi exprime nemultumirea, dar nu va fi nicio urmare. Este exercitarea unui drept in conditiile legii si eu cred ca nu trebuie tolerata nicio abatere de la lege. Destul s-a tolerat (...) Nu facem revolutii in toata ziua", a declarat liderul social-democratilor vasluieni.

14:55 - Protestul din Romania a ajuns si in presa internationala. Agentia Associated Press transmite despre romanii veniti acasa pentru a cere caderea Guvernului PSD, partid condus de un lider condamnat in prima instanta la 3 ani si jumatate de inchisoare pentru coruptie.

14:50 - Vladimir Tismaneanu se solidarizeaza cu protestatarii din tara.

14:50 - Protestatarii veniti dinspre Oradea s-au intalnit cu cei care ii asteptau la Targu Mures. Se scandeaza impotriva PSD, se bat tobele. "Coloana se mareste, vom fi mai multi pe drumul nostru spre Brasov si dupa aceea la Bucuresti", spune unul dintre protestatari.

14:20 - Un alt grup de masini cu protestatari veniti de peste granita este asteptat la intrarea in Targu Mures de cativa localnici, cu steaguri si pancarte. In grup sunt si cativa copii. Alte masini care trec pe langa steaguri claxoneaza in semn de sustinere.

14.22 Priviți-o pe această româncă, venită la protest din Germania, izbucnind în lacrimi când vorbește despre soarta țării ei! Se îneacă de plâns în momentul în care pronunță cuvântul România! 

14:00 - Primii protestatari au ajuns la Sibiu si s-au alaturat protestului tacut "Va vedem" din fata sediului PSD, urmand ca cel de-al doilea grup sa ajunga in oras in jurul orei 16.

Cei veniti de peste hotare au fost aplaudati si primiti cu urari de bun venit. "Coloana de la Timisoara a venit pe ruta asta, ceilalti se duc pe la Brasov", spune unul dintre ei.

13:50 - Protestatarii care s-au "cazat" in Piata Victoriei iau pranzul alaturi de "Viorica Dancila", cartonul devenit celebru in presa internationala.

13:40 - Coloana diasporei a trecut prin Turda si se indreapta spre Targu Mures. "Va asteptam in 45 de minute pe toti, in numar cat mai mare, la statuia lui Avram Iancu", a transmis unul dintre protestatari pe Facebook.

Spre seara, coloana ajunge si la Brasov.

13:28 - Pe retelele de socializare apar noi indemnuri la protest. "Daca noi venim de la mii de km, puteti si voi sa coborati cateva etaje", se arata intr-un mesaj adresat bucurestenilor. "Maine ne dam un examen de demnitate ca natiune", spune un alt internaut.

13:20 - Si la Timisoara s-a strigat astazi "Sa va fie frica, tara se ridica!"

13:06 - In Cluj Napoca protestatarii au scandat "Sa va fie frica, Ardealul se ridica", "Sunteti un partid de hoti, de corupti si mafioti", "DNA sa vina sa va ia" si "Nu vrem sa fim condusi de hoti".

13:01 - Cativa protestatari s-au instalat deja in Piata Victoriei, in asteptarea mitingului de maine. 

12:45 - La Oradea protestatarii s-au oprit in fata sediului PSD, unde au scandat lozinci antiguvernamentale, au cerut demisiile lui Dancila, Dragnea si Tariceanu, si au afisat bannere impotriva actualei Puteri. "PSD distruge Romania, actionam in legitima aparare", scria pe unul dintre ele.

12:43 - Protestarii sunt intampinati cu simpatie de localnici, acolo unde poposesc.

12:35 - Masinile ajunse la Cluj au fost oprite de politisti, care au deviat traseul. "Voiam sa ajungem in centru, la statuia Aviatorilor", a anuntat unul dintre protestatari pe Facebook.

 12:30 - Pe Internet sunt lansate apeluri mobilizatoare la proteste, iar pe grupul Diaspora Europeana continua sa curga povestile impresionante ale romanilor care muncesc in strainatate. Tot pe grupul Diaspora europeana sunt transmise imagini foto si video de pe traseele parcurse de protestatari.

Vlad Andrei Bosca: "Asa se pare...am ajuns sa fur (meserie) lucrand ca tehnician de intretinere in Anglia la o fabrica de preparate reci si semipreparate. Impreuna cu alti 'hoti' si 'cersetori' avem grija noapte de noapte ca tot ce tine de mecanic, electric, pneumatic si hidraulic sa fie in perfecta stare pentru ca alti 'hoti', 'curve' si 'cersetori' sa poata pune in frigiderele din jumatate din Europa mancarea de zi cu zi. Multa, multa MUIE celor din PSD si nu numai, celor care, prin actiunile lor mi-au taiat mie si altor sute de mii ca mine, aripile din prima secunda cand am incercat sa facem ceva pt noi si pt tara noastra. Va doresc sa zaceti pe un pat de spital infect si fara atentie din partea cadrelor medicale mult prea prost platite pana ce ultimul copil nascut sub 'domnia voastra in Romania' va reusi in viata! Sper ca aceasta 'domnie' sa se termine pe data de 11.08. Nu pot calatori deoarece sotie e gravida in 8 luni, dar sunt alaturi de voi 100%! MUIE PSD!!!"

 12:20 - O parte dintre cei care au venit acasa pentru mitingul din 10 august sunt asteptati la Sibiu, motiv pentru care protestul maraton "Va vedem din Sibiu" incepe astazi la ora 13.

"Pe 9 august ne vom aduna in ZLC pentru un moment special si emotionant: le vom spune "Bine ati venit acasa!" romanilor plecati in strainatate, care vor face un popas civic in zona noastra de protest in drumul lor spre Bucuresti", se arata pe pagina de Facebook.

12:10 - Pe Facebook a fost intocmita o lista ad-hoc a actiunilor care au loc azi si maine in toata tara.

12:01 - Politia de Frontiera anunta un trafic in crestere la granita, fata de anul trecut.

12:00 - Pe retelele de socializare sunt transmise live imagini cu masinile care se indreapta spre Bucuresti.

 11:25 - Europarlamentarul Maria Grapini ii jigneste pe romanii care vin la protest: "Fara certificat de prost nu puteti participa la miting", a postat ea pe Facebook.

10:40 - Jandarmeria a transmis mai multe avertismente intr-o conferinta de presa, cerandu-le tuturor participantilor la proteste si la mitingul din Piata Victoriei sa se delimiteze de cei care ar putea recurge la violente.

"Obligatia noastra legala este de a fi prezenti maine in Piata Victoriei si de a dispune toate masurile pe care le consideram necesare ca sa asiguram un echilibru", au declarat reprezentantii Jandarmeriei.

10:30 - Mai multe clipuri antiguvernamentale au fost lansate pe Internet. Este de asteptat ca melodiile sa devina hituri in zilele urmatoare.

Citeste si: Tudor Chirila a lansat o piesa special pentru protestul diasporei: Nu cred ca sunt versuri care sa exprime mai limpede suferinta celor care devin imigranti (Video)

 10:00 - Cunoscutul protestatar Cristian Dide, care a fost ridicat si amendat de nenumarate ori de politie, si care s-a legat cu lantul de gardul Guvernului, a instalat primul cort in Piata Victoriei.

 Miercuri, Victor Ciorbea, Avocatul Poporului contestat vehement in strada de nenumarate ori pana acum, a anuntat subit ca s-a autosesizat in cazul copilului lui Razvan Stefanescu, soferul masinii cu placute antiPSD, care a fost dus alaturi de tatal sau, in zorii zilei, la sectia de Politie.

Tot miercuri, unul dintre cei care au incercat sa deturneze protestul a fost pus sub control judiciar, iar la Primaria Capitalei au avut loc discutii intre viceprimar si reprezentanti ai unor asociatii care participa la protest. Coincidenta sau nu, si primarul Capitalei, Gabriela Firea, este tot in concediu. 
 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...