Liverpool a trecut pe primul loc în Anglia, după 4-0 cu echipa lui Chiricheş. Suarez, cel mai bun marcator într-un sezon din istoria „cormoranilor“

Liverpool a trecut pe primul loc în Anglia, după 4-0 cu echipa lui Chiricheş. Suarez, cel mai bun marcator într-un sezon din istoria „cormoranilor“

Fără Chiricheş, care a revenit abia vineri, la echipa de rezerve, după două luni de pauză, din cauza unei accidentări, Tottenham a început dezastruos partida de pe „Anfield“, cu autogolul comic al lui Kaboul (2).

Accidentarea lui Vertonghen (24) i-a dat şi mai mult peste cap planurile lui Tim Sherwood, mai ales că imediat golgheterul Luis Suarez (25) a marcat pentru 2-0, după ce a furat un balon din piciorul aceluiaşi Kaboul (prestaţia acestuia, dar şi accidentarea lui Vertonghen înseamnă că Chiricheş va fi, fără emoţii, titular în defensiva lui Tottenham, din etapa viitoare).

A fost al 29-lea gol pentru Luis Suarez în acest sezon, care a depăşit recordul lui Fowler, care în ediţia 1995-1996 a marcat 28 de goluri.

Uruguayanul a devenit astfel cel mai bun marcator din istoria lui Liverpool, pe parcursul unui sezon. Iar Suarez mai are la dispoziţie şase etape să-şi îmbunătăţească performanţa.

Coutinho a marcat pentru 3-0, în minutul 55, cu un şut plasat, din afara careului, iar cu un sfert de oră înainte de final Henderson a stabilit scorul final, 4-0 pentru Liverpool, după o lovitură liberă.

Cu şase etape înainte de final, Liverpool a urcat pe primul loc, cu 71 de puncte, două peste Chelsea şi patru mai mult decât Manchester City. Echipa lui Costel Pantilimon mai are însă de disputat două restanţe.

De asemenea, în acest final de campionat, Liverpool urmează să joace atât cu Chelsea cât şi cu City, ambele întâlniri pe teren propriu. În acest moment, soata titlului e în mâna „cormoranilor“. Şase victorii în ultimele şase etape şi primul titlu după 24 de ani este în curtea lui Liverpool.

În afară de cele două contracandidate la titlu, Liverpool mai are de jucat cu West Ham (d), Norwich (d), Crystal Palace (d) şi Newcastle (a).

Tottenham este pe locul 5, cu 56 de puncte.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 Ce știe? / Surprinzătoarea declarație a lui Rareș Bogdan despre Cozmin Gușă și George Simion

3 În două sate din România prețurile caselor sunt mai mari decât în București sau Corbeanca

4 Scârbit, Andrei Caramitru reacționează la atacurile aberante ale useriștilor după ce a îndrăznit să-l critice pe „Mesia neprihănitul”

5 Milionar în criptomonede răpit în București