Liviu Dragnea încearcă să aranjeze întâlniri cu vicepreședintele SUA și cu președintele Camerei Reprezentanților (site american)

Un om politic român condamnat la închisoare pentru fraudarea alegerilor încearcă să aranjeze întâlniri cu vicepreședintele american Mike Pence și președintele Camerei Reprezentanților, Paul Ryan, se arată într-un articol publicat joi pe Legistorm, site specializat în monitorizarea activității Congresului SUA și a activităților de lobby.

Sursa citată notează că Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților și lider de partid, a fost condamnat anul trecut la doi ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă de fraudare a unui referendum vizând demiterea președintelui țării. Potrivit unor recente notificări făcute Ministerului Justiției din SUA citate de ziarista Keturah Hetrick, care semnează articolul, Partidul Social Democrat al lui Dragnea plătește 100.000 de dolari pentru a-l prezenta pe acesta "cât mai repede posibil" lui Pence și Ryan și pentru a-i aranja "întâlniri în plan politic, media și academic".

Între agenții care se ocupă de aceste aranjamente se numără Al Madison, președintele Madison&Co, lobbyistul democrat William Oldaker, Drew Wilson, șef de cabinet al liderului minorității democrate din Senat Harry Reid și William Harris, agent republican care "a lucrat pentru Organizația Trump în diferite chestiuni politice și de afaceri", relevă una din notificări. Ministerul Justiției nu a făcut încă publice documentele declarative de la Oldaker sau Wilson.

Nu ar fi primul contact al lui Dragnea cu membri ai actualei administrații de la Washington, mai scrie Legistorm. Cu câteva zile înainte de învestirea lui Donald Trump, Dragnea s-a întâlnit cu președintele ales, cu Michael Flynn, pe atunci consilier pentru securitatea națională a SUA, și cu Ed Royce, președintele Comisiei pentru relații externe a Camerei Reprezentanților.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoac…

2 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

5 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

recomandări

Te ia DNA: Victor Ponta

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou