Liviu Dragnea încearcă să aranjeze întâlniri cu vicepreședintele SUA și cu președintele Camerei Reprezentanților (site american)

Liviu Dragnea încearcă să aranjeze întâlniri cu vicepreședintele SUA și cu președintele Camerei Reprezentanților (site american)

Un om politic român condamnat la închisoare pentru fraudarea alegerilor încearcă să aranjeze întâlniri cu vicepreședintele american Mike Pence și președintele Camerei Reprezentanților, Paul Ryan, se arată într-un articol publicat joi pe Legistorm, site specializat în monitorizarea activității Congresului SUA și a activităților de lobby.

Sursa citată notează că Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților și lider de partid, a fost condamnat anul trecut la doi ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă de fraudare a unui referendum vizând demiterea președintelui țării. Potrivit unor recente notificări făcute Ministerului Justiției din SUA citate de ziarista Keturah Hetrick, care semnează articolul, Partidul Social Democrat al lui Dragnea plătește 100.000 de dolari pentru a-l prezenta pe acesta "cât mai repede posibil" lui Pence și Ryan și pentru a-i aranja "întâlniri în plan politic, media și academic".

Între agenții care se ocupă de aceste aranjamente se numără Al Madison, președintele Madison&Co, lobbyistul democrat William Oldaker, Drew Wilson, șef de cabinet al liderului minorității democrate din Senat Harry Reid și William Harris, agent republican care "a lucrat pentru Organizația Trump în diferite chestiuni politice și de afaceri", relevă una din notificări. Ministerul Justiției nu a făcut încă publice documentele declarative de la Oldaker sau Wilson.

Nu ar fi primul contact al lui Dragnea cu membri ai actualei administrații de la Washington, mai scrie Legistorm. Cu câteva zile înainte de învestirea lui Donald Trump, Dragnea s-a întâlnit cu președintele ales, cu Michael Flynn, pe atunci consilier pentru securitatea națională a SUA, și cu Ed Royce, președintele Comisiei pentru relații externe a Camerei Reprezentanților.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante