Liviu Luca nu a vrut să dea declarații; arestarea e necesară, există riscul alterării depozițiilor martorilor (referat)

Liviu Luca nu a vrut să dea declarații; arestarea e necesară, există riscul alterării depozițiilor martorilor (referat)

Sindicalistul Liviu Luca nu a dorit până la această dată să dea declarații procurorilor, astfel că privarea de libertate este necesară în cazul său, întrucât există riscul alterării depozițiilor martorilor, se arată în referatul DIICOT Ploiești cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului.

Procurorii DIICOT Ploiești solicită arestarea preventivă a lui Liviu Luca, acesta fiind acuzat de inițiere a unui grup infracțional organizat, instigare la delapidare cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, și spălare de bani, anchetatorii arătând că "din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârșit cu intenție infracțiunile pentru care este cercetat".

Potrivit documentului citat, sindicalistul nu a dorit să dea declarații în fața procurorilor.

"Privarea de libertate a inculpatului este necesară pentru buna desfășurare a procesului penal și desfășurarea celorlalte activități de cercetare penală în condiții optime, existând riscul alterării depozițiilor martorilor, până la această dată inculpatul nedorind să dea declarații", se arată în referat.

Totodată, procurorii DIICOT Ploiești spun că Luca a avut un ascendent moral și o poziție hotărâtoare față de persoanele din conducerea SC PSV Company SA pe care le-a determinat să vireze sume de bani către ansamblul de locuințe de la Păulești al cărui adevărat beneficiar era.

Sindicalistul Liviu Luca a fost reținut, luni seară, de procurorii DIICOT Ploiești , el fiind prezentat, marți după-amiază, Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii care instrumentează acest dosar spun că Luca a inițiat un grup infracțional organizat prin intermediul căruia a obținut fonduri materiale din patrimoniul SC PSV Company SA (fosta SC Petromservice SA) pe care le-a folosit pentru construirea unui ansamblu de locuințe situat pe raza comunei prahovene Păulești.

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2005-2009 suspectul Liviu Luca a inițiat și constituit împreună cu alți opt suspecți un grup infracțional organizat care a avut ca scop obținerea de fonduri materiale din patrimoniul SC PSV Company SA.

Ulterior, sumele respective, care au fost însușite în mod fraudulos, au fost folosite pentru construirea unui ansamblu de locuințe situat pe raza comunei Păulești al cărui adevărat beneficiar a fost Luca.

"În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că în perioada 21.07.2005-06.03.2009 SC PSV Company SA (fostă SC Petromservice SA) a virat în mod nelegal către SC EDIL CONST SA, în interesul suspectului L. L. (Liviu Luca—n.r.), suma de 14.589.389,82 lei reprezentând lucrări de construcții executate la 'Ansamblu sediu social și anexe SC Profesional Corpconsult SA — Păulești', prin aceste activități frauduloase SC PSV Company SA (...) fiind prejudiciată cu suma de 14.589.389,82 lei", se arată în comunicatul citat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia