Liviu Pop: Depunerea dosarelor pentru gradația de merit se va decala în funcție de publicarea legii bugetului în MO

Liviu Pop: Depunerea dosarelor pentru gradația de merit se va decala în funcție de publicarea legii bugetului în MO

Secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Liviu Pop, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că întârzierea publicării în Monitorul Oficial a legii bugetului de stat duce la declararea obținerii gradației de merit pentru profesori.

"Avem o problemă pe care am discutat-o chiar de dimineață cu domnul ministru legată de legea bugetului de stat. Cu cât întârzie legea bugetului de stat... Noi trebuia din 13 februarie să începem procedura pentru aprobarea gradațiilor merit în învățământul preuniversitar. Așa cum bine știți, toți profesorii merituoși o dată pe an pot să își depună dosarul pentru gradația de merit. Câteva mii de persoane — aproape zece mii de persoane anual își depun aceste dosare. Anul acesta nu pot să își depună aceste dosare pentru că nu există contract colectiv de muncă la nivelul de sistem de învățământ. Fostul Guvern a pierdut acest contract colectiv de muncă prin noiembrie-decembrie, neavând contract colectiv de muncă, în comisii paritare nu se pot face criteriile pentru fiecare disciplină, iar noi nu putem negocia contractul colectiv de muncă până după publicarea în Monitorul Oficial a legii bugetului de stat", a susținut Pop.

Potrivit acestuia, depunerea dosarelor pentru obținerea gradației de merit se va decala în funcție de publicarea legii bugetului în Monitorul Oficial.

"Se va decala programul de depunere a acestor gradații de merit cu 30-45 de zile. Urmează să avem o dezbatere cu colegii din sindicat. De aceea, pentru toți colegii noștri din învățământ care se așteptau ca începând cu data de 13 februarie să depună dosare, să vadă criteriile, grilele pentru gradația de merit este o veste tristă — stăm după legea bugetului de stat să fie publicată în Monitorul Oficial", a explicat secretarul de stat.

AGERPRES/(A — autor: Roberto Stan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro