Logodnica jurnalistului saudit dispărut îi cere ajutorul lui Donald Trump

Logodnica jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, dispărut după o vizită la consulatul Arabiei Saudite la Istanbul, pe 2 octombrie, a solicitat marţi în cotidianul Washington Post ajutorul preşedintelui Donald Trump pentru "a se face lumină" în această afacere, transmite AFP.

"Îi implor pe preşedintele Trump şi pe Prima Doamnă, Melania Trump, să ajute la a se face lumină asupra dispariţiei lui Jamal", a scris Hatice Cengiz într-un articol de opinie publicat de cotidianul american, la care colabora Jamal Khashoggi.

Jurnalistul s-a exilat în 2017 în Statele Unite după ce a căzut în dizgraţie la curtea prinţului moştenitor saudit, Mohammad bin Salman, numit MBS.

Logodnica turcă a jurnalistului i-a cerut prinţului moştenitor "să dea dovadă de acelaşi nivel de sensibilitate" făcând publice înregistrările camerelor de supraveghere de la consulatul saudit la Istanbul.

"Deşi acest incident ar putea provoca o criză politică între cele două ţări, să nu pierdem din vedere aspectul uman", a adăugat ea.

Hatice Cengiz şi Jamal Khashoggi erau "în pline pregătiri pentru căsătorie". De altfel, din acest motiv a mers jurnalistul la consulat. "Aveam nevoie numai de o foaie de hârtie", a continuat ea.

După "o primă întâlnire pozitivă cu personalul consular" cu câteva zile mai devreme, Jamal Khashoggi a revenit pe 2 octombrie "fără să aibă temeri că nu ar fi în siguranţă acolo", a povestit logodnica acestuia.

"Teama" a început însă să o cuprindă pe aceasta din urmă după ce "a aşteptat cu răbdare" timp de trei ore la poarta clădirii.

"A intrat în consulat şi nu există nicio dovadă că ar fi ieşit", a mai scris Hatice Cengiz, a cărei speranţă că îşi va mai revedea logodnicul "scade de la o zi la alta".AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 „Revoluționarul” Nicolicea, indemnizație de 1.800 de lei. Veteran de război, 560 lei pe lună

4 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

5 Ce mai caută pesedista Savonea în CSM?

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala