Lovitura aeriană de la Kunduz a avut loc la solicitarea forțelor afgane (general american)

Lovitura aeriană de la Kunduz a avut loc la solicitarea forțelor afgane (general american)

Forțele afgane au cerut sprijin aerian din partea forțelor americane în timp ce se luptau cu talibanii la Kunduz (nordul Afganistanului), cu puțin timp înainte ca un spital al organizației umanitare Medici fără Frontiere să fie lovit, fiind ucise 22 de persoane, a declarat luni, la Washington, generalul american John Campbell, comandantul forțelor internaționale din Afganistan, relatează Reuters și AFP.

Campbell, care a declarat că armata va asigura transparența în timpul investigației incidentului, nu a specificat dacă spitalul organizației Medici Fără Frontiere (MSF) a fost lovit de bombardamentul american.

'Tocmai am aflat că pe 3 octombrie forțele afgane au anunțat că sunt vizate de tiruri inamice și au cerut sprijin aerian din partea forțelor americane', a declarat generalul american John Campbell într-o conferință de presă.

'O lovitură aeriană a fost apoi cerută pentru a elimina amenințarea talibană și mai mulți civili au fost loviți în mod accidental', a mai spus generalul american.

Declarațiile lui Campbell diferă de informațiile oferite inițial potrivit cărora forțele americane au fost amenințate și atacul aerian a fost cerut în sprijinul lor.

Medici fără Frontiere a anunțat duminică că spitalul său din Kunduz a încetat să mai fie funcțional după ce a fost bombardat în noaptea de vineri spre sâmbătă, atac în care și-au pierdut viața 12 membri ai personalului medical și 10 pacienți. Potrivit organizației, spitalul a fost bombardat, cel mai probabil, de coaliția internațională coordonată de SUA. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?