Lukașenko a introdus un „regim de pericol terorist ridicat”

Lukașenko a introdus un „regim de pericol terorist ridicat”

Preşedintele Aleksandr Lukaşenko a transmis, vineri, că „a fost introdus un regim de pericol terorist ridicat”, din pricina tensiunilor de la frontiere, relatează Reuters , conform Agerpres.

Aleksandr Lukasenko a anunțat că a fost declanșată o alertă pentru terorism. FOTO EPA-EFE

Președintele belarus a legat hotărârea de ordinul de desfășurare a forțelor belaruse alături de armata rusă, la frontiera de sud cu Ucraina.

În legătură cu escaladarea tensiunii, a fost introdus un regim de pericol terorist ridicat", a afirmat Aleksandr Lukașenko într-un interviu acordat unei televiziuni din Rusia.

Prin urmare, am început o procedură în grupul de forţe al Uniunii, la baza căruia stă, aşa cum am mai spus, armata belarusă, care va fi suplimentată cu unităţi din Federaţia Rusă. Totul merge conform planului", a precizat liderul de la Minsk.

Fiind aliată cu Rusia și având frontiere cu cea din urmă, cu Ucraina dar și cu alte țări membre NATO, Belarusul a permis Rusiei să îi folosească teritoriul pentru lansarea invaziei în Ucraina, în 24 februarie.

Recentele desfășurări de trupe au stârnit îngrijorare la Kiev și în Occident cu privire la probabilitatea ca președintele belarus să angajeze armata sa de parte forțelor ruse, care se confruntă cu dificultăți în Ucraina.

Analiștii politici care au vorbit cu Reuters sunt de părere că pentru Aleksandr Lukașenko opțiunea respectivă este neplăcută, dar este posibil ca el să nu poată refuza o solicitare a președintelui rus Vladimir Putin.

Belarusul depinde politic și economic de Rusia, iar sprijinul lui Putin l-a ajutat pe liderul de la Minsk să țină piept manifestațiilor pentru democrație din anul 2020.

Demonstraţiile de protest au fost înăbușite cu forţa, iar liderii opoziţiei belaruse au fost închişi sau forțați să se refugieze în alte ţări.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...