MAE: Două dintre persoanele care au murit la granița dintre Canada și SUA au cetățenie română

MAE: Două dintre persoanele care au murit la granița dintre Canada și SUA au cetățenie română

Ministerul Afacerilor Externe anunță că două dintre persoanele care au murit la granița dintre Canada și Statele Unite ale Americii au cetățenie română.

Românii au încercat să treacă ilegal granița dintre Canada și SUA. Foto: Profimedia

Potrivit MAE, citat de Agerpres, Ambasada României la Ottawa și Consulatul General al României la Montreal continuă dialogul atât cu autoritățile canadiene, cât și cu rudele celor decedați cu privire la procedura de repatriere a trupurilor neînsuflețite, fiind pregătite să acorde asistență consulară.

Autoritățile din Canada au precizat că, având în vedere că ancheta în acest caz se află încă în desfășurare, mai multe informații nu pot fi comunicate în acest moment.

Vă reamintim că săptămâna trecută au fost găsite opt persoane decedate în comunitatea autohtonă Akwsasne, situată la frontiera dintre provinciile canadiene Quebec și Ontario și statul american New York.

Cine erau românii care au murit la granița dintre Canada și SUA

Autoritățile canadiene au stabilit identitatea celor patru români morți care au încercat să traverseze în mod fraudulos granița dintre Canada și SUA. Aceștia erau din Craiova și erau stabiliți de patru ani în orașul canadian Toronto, în zona Scarborough.

Românii voiau să ajungă neapărat în SUA fiindcă în ziua în care au încercat să treacă frontiera cu ambarcațiunea urmau să fie deportați . Aceștia ar mai fi încercat de două ori să intre ilegal în SUA, pe jos sau cu trenul.

Familia Iordache muncea la o firmă de vopsele și avea doi copii care erau născuți în Canada , un băiat de un an și o fetiță, în vârstă de circa trei ani. Cei patru au fost găsiți morți pe râul St. Lawrence. Amicii acestora susțin că voiau să părăsească cât mai repede țara. În plus, se pare că românii au aplicat pentru o cerere de azil, însă aceasta a fost respinsă.

Potrivit autorităților canadiene, barca ar fi fost mult prea mică pentru a transporta 8-9 persoane. Proprietarul bărcii, un bărbat de 30 de ani, este de negăsit.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...