Mafia locală/Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro/Cazul e in rem de peste un an la Poliția Bihor

Mafia locală/Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro/Cazul e in rem de peste un an la Poliția Bihor

Frații Ioan și Viorel Micula de la compania European Drinks sunt vizați de o ancheta prentru evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare de aproape 44 milioane de euro într-un dosar penal in rem de la IPJ Bihor, sub coordonarea procurorilor de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, potrivit unor surse judiciare care au dorit să-și păstreze anonimatul. Existența dosarului a fost confirmată pentru  G4Media.ro de IPJ Bihor.

Deşi a trecut un an de la deschiderea cazului, dosarul este încă in rem, adică sunt cercetate faptele, fără a fi identificaţi autorii.

Ancheta vizează folosirea cu rea credință a bunurilor și creditului societăților, într-un scop contrar intereselor acestora, fără justificare din punct de vedere economic. Frații Ioan și Viorel Micula, dar și alți membri ai familiei și angajați ai companiilor lor din grupul European Drinks, sunt considerați inițiatorii și coordonatorii grupului infracțional care și-ar fi devalizat și decapitalizat propriile companii cu scopul de a nu plăti taxe către stat între 2001 și 2017.

Frații Micula sunt acuzați că ar fi făcut tranzacții fără justificare economică sau comercială și ar fi transferat bani și bunuri între firmele din cadrul grupului European Drinks. Ar fi reușit astfel să-și însușească, fără să platească taxe către stat, suma de aproape 44 de milioane de euro.

Și dosarul lui Victoraș Micula, fiul lui Viorel Micula, bate pasul pe loc. Tot in rem este şi ancheta pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj şi favorizarea infractorului, în care ar fi vizat Victoraș Micula.

Răspunsul IPJ Bihor la solicitarea G4Media

La o percheziție domiciliară la Victor Micula acasă din martie 2019, poliţia Bihor nu ar fi găsit nicio armă de foc. Trei luni mai târziu, o echipă de ofițeri ai DGA Oradea ar fi găsit în aceeași casă trei arme, au declarat sursele G4media.ro. Acum, Parchetul Judecătoriei Oradea cercetează și cine l-ar fi pus în gardă pe Victor Micula cu privire la percheziţiile IPJ Bihor din martie.

Răspunsul PJ Oradea la solicitarea G4media.ro

Context. Cumnatul şefului IPJ Bihor, Alin Haniş, ar fi de peste 20 de ani şoferul lui Viorel Micula, tatăl lui Victoraş, au precizat sursele G4media.ro. Haniș ar fi fost un apropiat al lui Liviu Popa, fostul șef al IGP, coleg de dosar cu judecătorul mason Ovidiu Galea, ambii achitați după ce Secția specială nu a mai formulat apel la Înalta Curte. Irina Galea, soția judecătorului Ovidiu Galea, este avocatul firmelor din grupul European Drinks, iar avocatul lui Victoraș Micula este Răzvan Doseanu, apărătorul lui Remus Indrei, fostul șef al Poliției Beiuș și apropiat al fostului șef al Poliției Române, Liviu Popa. În plus, copilul lui Victor Micula ar fi fost botezat de Ioan Mang, șeful PSD Bihor.

Frații Micula au pus sechestru pe conturile Romatsa și Nuclearelectrica.  Frații Micula au blocat conturile companiei Romatsa  pentru suma de 395 de milioane de euro care reprezintă o datorie pe care statul român o are de plătit oamenilor de afaceri după ce aceștia au câștigat un proces la Curtea de arbitraj internațional.  Ziarul Adevărul  a arătat că frații Micula au pus sechestru și pe conturile Nuclearelectrica.

Foto: Ioan și Viorel Micula/ Digi24


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...