Mai mult de o cincime din populația Germaniei este alcătuită din imigranți (raport)

Aproximativ 21% din populația Germaniei, proporție ce reprezintă circa 17,2 de milioane de persoane, este formată din imigranți, o pondere importantă având-o cei comunitari, în pofida valului migrator masiv din afara Uniunii Europene, relatează vineri agenția EFE, citând un raport al guvernului de la Berlin.

Documentul — intitulat 'Participare, egalitate de șanse și dezvoltare legală în Germania, societate de imigrație' — relevă că începând din anul 2014 populația de origine străină a crescut cu aproximativ 1,8 milioane de persoane, cifră ce ilustrează impactul afluxului de refugiați și reprezintă imigrația netă (diferența dintre sosirile străinilor și plecările germanilor).

Totuși, textul subliniază că inclusiv în 2015, anul de vârf al sosirii migranților veniți mai ales din Orientul Mijlociu, Africa și Asia, circa jumătate dintre străinii care au sosit în Germania cu intenția de a rămâne în această țară provin din statele Uniunii Europene. În acel an au emigrat din Germania aproape un milion de persoane și au sosit în această țară circa 2,1 milioane de imigranți.

În raport se mai face referire și la necesitatea de a nu ignora temerile populației germane față de creșterea semnificativă a numărului străinilor și se menționează totodată că este nevoie să se explice acesteia că sosirea migranților nu va avea implicații negative asupra localnicilor.

Pe de altă parte, studiul evidențiază ca un element pozitiv numărul în creștere al copiilor imigranților ce urmează o formă de școlarizare, dar gradul de sărăcie al colectivităților formate din străini rămâne ridicat.

Publicarea acestui raport survine în aceeași zi în care Ministerul german de Interne a anunțat datele actualizate privind sosirile migranților. Astfel, față de anul trecut, când în Germania au ajuns circa 900.000 de solicitanți de azil, numărul acestora a fost în primele 11 luni ale anului în curs de 304.929, majoritatea provenind din Siria, Afganistan, Irak, Iran și Eritreea.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Senator PSD, fost ministru în Guvernul Dăncilă, își bătea nevasta cu pumnii în burtă

2 Ți se face silă / O procuroare PSD din Oravița a dat în judecată statul pentru diurna primită în weekend și în c…

3 Mafia PSD / RISE Project anunță că lui Codrin Ștefănescu i-a intrat în conturi și ultima tranșă din tunul de 2 m…

4 Dovada vie a faptului că lupta anticorupție a murit

5 Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă și a lui Victor Ponta, surprinsă când vindea petarde la tarabă / Ăștia au îm…

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări