Mai poate reveni Dragoș Iancu? Ce s-a întâmplat cu cariera altor fotbaliști care și-au rupt piciorul

Mai poate reveni Dragoș Iancu? Ce s-a întâmplat cu cariera altor fotbaliști care și-au rupt piciorul

Petrolul - Hermannstadt, o partidă banală din Superliga, s-a transformat într-o dramă pentru Dragoș Iancu, mijlocașul de nici 21 de ani al sibienilor. La un duel cu Vali Țicu, piciorul fotbalistului a cedat, faza îngrozind jucătorii și asistența din tribună și din fața televizoarelor: osul din zona gleznei s-a frânt și a ieșit prin piele.

Dragoș Iancu, luat cu ambulanța direct de pe teren. Foto Sportpictures

Tânărul mijlocaș a urlat de durere, medicii au intervenit imediat și jucătorul a fost dus cu ambulanța la spitalul din Ploiești, apoi la unul privat din Capitală. Ieri, Dragoș Iancu a fost operat timp de 5 ore și, dacă inițial se întreba dacă va mai putea juca fotbal vreodată, după ce a trecut de șoc a anunțat triumfător: în maximum trei luni vrea să se întoarcă pe teren! Mai ales că medicul care a realizat intervenția a dat asigurări că jucătorul e pe drumul cel bun.

Ce s-a întâmplat în alte cazuri

Totuși, acest gen de accidentări au scos mulți jucători din circuit. Au revenit, dar niciodată la nivelul de dinaintea fracturilor. Cel mai recent exemplu este Ianis Hagi, care a stat în afara terenului un an din cauza unei rupturi de ligamente încrucișate la genunchi. Internaționalul român nu a mai prins echipa la Rangers, chiar și după ce era din nou apt 100%. Iar după transferul la Alaves primește minute în LaLiga, dar fără mari realizări.

Un alt eveniment de aceeași gravitate a avut loc în 2004, când Ionel Ganea i-a rupt piciorul lui John Kennedy, pe atunci marea speranță a fotbalului scoțian, distrugându-i cariera. Britanicul nu a putut reveni niciodată la forma de dinaintea accidentării și a lăsat fotbalul pentru o carieră de antrenor.

Victima lui Lăcătuș trăiește în sărăcie

Un alt caz răsunător a fost cel în care Marius Lăcătuș a avut un atac criminal asupra lui Vasile Ardeleanu, într-un meci Steaua - FCM Bacău, din 1999. Moldoveanul s-a refăcut după fractura de tibie și peroneu şi ruptura de ligamente, a revenit pe teren, dar a fost departe de evoluțiile precedente. S-a lăsat, iar acum se zbate în sărăcie, uitat de prieteni și de oamenii de fotbal. „Trăiesc de pe o zi pe alta. Nu mă mai interesează nimic în afară să am grijă de mama. Toți ajungem în pământ”, a declarat Ardelean, în primăvară, pentru ProSport.

Pe 18 septembrie 2011, un meci Pandurii - Steaua oferea o altă fază îngrozitoare, Florin Gardoș provocându-i o fractură de tibie și peroneu lui Băcilă. Avea să fie, practic, finalul carierei lui Cosmin.

În schimb, mijlocașul lui Hermannstadt, Dragoș Iancu, e convins că va juca fotbal la nivel înalt după ce se va reface. „Vreau sa mă întorc în 3 luni. Numai la asta mă gândesc! Sper să decurgă operația bine și să mă recuperez. Le mulțumesc tuturor celor care mi-au trimis mesaje de încurajare. Voi fi bine! Sunt puternic!”, a declarat Dragoș Iancu pentru gsp.ro. Așa să sperăm, mai ales că Dragoș are tinerețea de partea sa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat