Mai puţin de 4% dintre migranţii sosiţi pe mare în Italia au COVID-19 (ministru de interne)

Mai puţin de 4% dintre migranţii sosiţi pe mare în Italia au COVID-19 (ministru de interne)

Mai puţin de 4% dintre migranţii care au ajuns pe mare în Italia pe timpul verii au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, a declarat joi într-un interviu ministrul italian de Interne, Luciana Lamorgese, relatează dpa.

O creştere recentă a numărului de migranţi sosiţi pe mare în Italia a atras critici din partea liderului opoziţiei de dreapta Matteo Salvini, care consideră migranţii ilegali ca fiind o ameninţare pentru ordinea publică şi potenţiali purtători de coronavirus.

"De la 1 iunie până la 26 august am realizat 6.371 de teste în rândul migranţilor care au sosit în Sicilia, procentul celor testaţi pozitiv fiind de 3,98%", a declarat Luciana Lamorgese pentru ziarul Il Foglio.

Testarea pentru COVID-19 şi o perioadă de carantină de două săptămâni sunt obligatorii pentru toţi migranţii care intră în ţară. Cele două săptămâni sunt adeseori petrecute pe feriboturi aflate în larg şi închiriate în acest scop de către guvernul italian.

Potrivit Ministerului de Interne, Italia a înregistrat un număr de 14.220 de migranţi sosiţi pe mare în perioada iunie-august, o creştere de patru ori faţă de numărul de 3.573 înregistrat în aceeaşi perioadă a anului 2019.

Creşterea se înregistrează în principal ca urmare a sosirilor din Tunisia, a precizat ministerul italian, solicitând intensificarea eforturilor de relocare a migranţilor către alte state ale Uniunii Europene.

Ea a afirmat că doar 689 de migranţi au fost relocaţi din Italia în urma unui acord încheiat la Malta în septembrie 2019, dintre care 369 în Franţa şi 238 în Germania.

Ministrul Lamorgese a afirmat că susţine ideea de tăiere a fondurilor UE către ţări care refuză să primească migranţi, precum cele din Grupul de la Visegrad, din care fac parte Polonia, Ungaria, Slovacia şi Republica Cehă.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”