Majoritatea germanilor cred că Merkel nu îşi va duce la final eventualul nou mandat de cancelar

Majoritatea germanilor cred că Merkel nu îşi va duce la final eventualul nou mandat de cancelar

O majoritate a germanilor cred că, în cazul în care Angela Merkel va obţine al patrulea mandat de cancelar, ea nu va rămâne în această funcţie până la alegerile parlamentare din anul 2021, transmite joi DPA.

Un sondaj de opinie realizat de institutul Infratest şi publicat de cotidianul Handelsblatt arată că 56% dintre alegătorii germani cred că Merkel nu va rămâne în postul de cancelar până la următorul scrutin legislativ, asta în cazul în care Bundestagul o va desemna în această funcţie pentru a patra oară.

Ancheta sociologică arată că 23% dintre germani au opinii negative despre prestaţia lui Merkel la conducerea executivului de la Berlin, ei considerând că politiciana ar fi trebuit să fie mai activă în soluţionarea unor probleme esenţiale pentru populaţie.

Întrebaţi despre posibilii succesori ai liderei Uniunii Creştin-Democrate (CDU), 37% dintre cei intervievaţi l-au indicat pe actualul ministru de interne Thomas de Maiziere, în timp ce 31% pe şeful biroului cancelarului, Peter Altmaier.

Pe poziţia a treia s-a plasat ministrul apărării Ursula von der Leyen (28%).

Sondajul a fost realizat la începutul lunii ianuarie pe baza unor interviuri telefonice realizate pe un eşantion de 1.012 de cetăţeni germani cu drept de vot.

În prezent la Berlin au loc discuţii exploratorii cu privire la formarea unei 'mari coaliţii' de guvernare. O coaliţie formată din conservatori şi social-democraţi pare a fi cea mai bună şansă pentru Angela Merkel de a obţine al patrulea mandat de cancelar, după ce eforturile conservatorilor de a forma un guvern alături de Verzi şi de liber-democraţi au eşuat în noiembrie anul trecut. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...