Majoritatea israelienilor acuză guvernul pentru masacrul Hamas. Netanyahu trebuie să demisioneze SONDAJ

Majoritatea israelienilor acuză guvernul pentru masacrul Hamas. Netanyahu trebuie să demisioneze SONDAJ

O majoritate covârșitoare, 86% dintre respondenți, inclusiv 79% dintre susținătorii coaliției, au declarat că atacul surpriză dinspre Gaza este un eșec al conducerii țării. Patru din cinci israelieni cred că guvernul și primul-ministru Benjamin Netanyahu sunt de vină pentru măcelul făcut de Hamas.

Beniamin Netanyahu ar trebuie să demisioneze, spun israelienii FOTO Profimedia

Datele reies dintr-un un nou sondaj al Centrului Dialog, publicat joi, relatează The Jerusalem Post .

O majoritate covârșitoare – 86% dintre respondenți, inclusiv 79% dintre susținătorii coaliției, au declarat că atacul surpriză din Gaza este un eșec al conducerii țării , în timp ce 92% au spus că războiul le provoacă anxietate.

În plus, aproape toți respondenții (94%) cred că guvernul trebuie să-și asume o anumită responsabilitate pentru lipsa de pregătire în materie de securitate care a dus la atac, peste 75% spunând că guvernul deține cea mai mare parte a responsabilităților.

Sondajul, care a chestionat 620 de israelieni din întreaga țară, a constatat, de asemenea, că majoritatea respondenților erau de părere că Netanyahu ar trebui să plece după încheierea operațiunii militare împotriva Hamas.

O majoritate de 56% a spus că Netanyahu trebuie să demisioneze la sfârșitul războiului, 28% dintre alegătorii coaliției fiind de acord cu acest punct de vedere, iar 52% dintre respondenți se așteaptă, de asemenea, ca ministrul Apărării, Yoav Gallant, să demisioneze.

În plus, majoritatea respondenților au spus că nu au încredere în guvern pentru a conduce războiul din Gaza, deși sondajul a fost efectuat înainte ca fostul ministru al apărării, Benny Gantz, să se alăture unui guvern de unitate de urgență miercuri seară.

Guvernul israelian nu poate confirma informațiile legate de bebelușii decapitați în atacul Hamas

Guvernul israelian nu a confirmat afirmația specifică potrivit căreia atacatorii Hamas au tăiat capetele unor bebeluși în timpul atacului șocant de sâmbătă, a declarat un oficial israelian pentru CNN, contrazicând o declarație publică anterioară a biroului premierului.

„Au existat cazuri de militanți Hamas care au efectuat decapitări și alte atrocități de tip ISIS. Cu toate acestea, nu putem confirma dacă victimele au fost bărbați sau femei, soldați sau civili, adulți sau copii”, a declarat oficialul.

Într-o apariție de joi, alături de secretarul de stat Antony Blinken, premierul Benjamin Netanyahu a indicat că au fost decapitate persoane de către Hamas, dar nu a precizat dacă este vorba de copii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?