Malaezienii "ostatici de fapt" în Coreea de Nord (premier)

Malaezienii "ostatici de fapt" în Coreea de Nord (premier)

Malaezienii sunt "ostatici de fapt" în Coreea de Nord, a denunțat marți premierul malaezian, după interzicerea de către Phenian a plecării din țară a tuturor malaezienilor în urma unei dispute diplomatice, potrivit AFP.

"Este un act odios, care face din cetățenii noștri ostatici de fapt, cu dispreț față de toate legile internaționale și de normele diplomatice", a declarat premierul Najib Razak într-un comuicat, în timp ce tensiunile cresc între cele două țări după asasinarea la Kuala Lumpur, în februarie, a fratelui vitreg exilat al liderului nord-coreean Kim Jong-Un.

Coreea de Nord a interzis tuturor cetățenilor malaezieni să părăsească teritoriul său, a relatat agenția oficială de presă KCNA. Anterior, Malaezia a anunțat că interzice personalului ambasadei nord-coreene de la Kuala Lumpur să părăsească țara, înainte de terminarea anchetei cu privire la cauzele morții luii Kim Jong-Nam.

Kim Jong-Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-Un, a fost ucis pe aeroportul din Kuala Lumpur în urmă cu aproape trei săptămâni cu un puternic agent neurotoxic. Surse oficiale americane și sud-coreene au afirmat că fratele vitreg al lui Kim Jong-Un ar fi fost asasinat de agenți ai regimului de la Phenian, conform AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu