Malaezienii "ostatici de fapt" în Coreea de Nord (premier)

Malaezienii "ostatici de fapt" în Coreea de Nord (premier)

Malaezienii sunt "ostatici de fapt" în Coreea de Nord, a denunțat marți premierul malaezian, după interzicerea de către Phenian a plecării din țară a tuturor malaezienilor în urma unei dispute diplomatice, potrivit AFP.

"Este un act odios, care face din cetățenii noștri ostatici de fapt, cu dispreț față de toate legile internaționale și de normele diplomatice", a declarat premierul Najib Razak într-un comuicat, în timp ce tensiunile cresc între cele două țări după asasinarea la Kuala Lumpur, în februarie, a fratelui vitreg exilat al liderului nord-coreean Kim Jong-Un.

Coreea de Nord a interzis tuturor cetățenilor malaezieni să părăsească teritoriul său, a relatat agenția oficială de presă KCNA. Anterior, Malaezia a anunțat că interzice personalului ambasadei nord-coreene de la Kuala Lumpur să părăsească țara, înainte de terminarea anchetei cu privire la cauzele morții luii Kim Jong-Nam.

Kim Jong-Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-Un, a fost ucis pe aeroportul din Kuala Lumpur în urmă cu aproape trei săptămâni cu un puternic agent neurotoxic. Surse oficiale americane și sud-coreene au afirmat că fratele vitreg al lui Kim Jong-Un ar fi fost asasinat de agenți ai regimului de la Phenian, conform AFP.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cruzime fără margini a comandanților ruși

2 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

3 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?

4 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

5 Ursul-fantomă din Iași „rupe internetul”