Malta, România și Finlanda au înregistrat în ianuarie cel mai semnificativ declin din UE al producției industriale

Malta, România și Finlanda au înregistrat în ianuarie cel mai semnificativ declin din UE al producției industriale

Malta, România și Finlanda au înregistrat în ianuarie cel mai semnificativ declin din Uniunea Europeană al producției industriale, comparativ cu luna precedentă, în condițiile în care indicatorul a crescut cu 2,1% în în zona euro și cu 1,7% în UE, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Cele mai mari creșteri ale producției industriale au fost înregistrate în Irlanda (12,7%), Estonia (4,9%), Croația (3,2%) și Germania (2,9%), iar cel mai semnificativ declin a fost raportat în Malta (minus 5%), România (minus 2,3%) și Finlanda (minus 2,1%).

Prețurile producției industriale au crescut cu 2,5% în UE și cu 2,8% în zona euro în ianuarie, comparativ cu perioada similară din 2015.

Cele mai ridicate creșteri ale producției industriale au fost înregistrate în Irlanda (42,7%), Lituania (10,5%) și Croația (9,3%), iar cel mai semnificativ declin a fost raportat în Malta (minus 8,9%), Olanda (minus 3,9%) și Finlanda (minus 1,9%).

În România, prețurile producției industriale au scăzut în ianuarie cu 1,7%, după un avans de 1,6% în decembrie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”