Managerul Spitalului Colentina, cercetat penal: A dat mită de 20.000 de euro pentru a fi numit în funcţie

Managerul Spitalului Colentina, cercetat penal: A dat mită de 20.000 de euro pentru a fi numit în funcţie

Managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, cercetat penal pentru că a dat o mită de 20.000 de euro pentru a fi numit în funcţie, conform Agerpres.

Spitalul Clinic Colentina. Foto: Arhiva Adevărul.

În acest dosar mai sunt cercetaţi directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti din cadrul Primăriei Capitalei, Cristian Plută, acuzat de luare de mită , dar şi omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul şi Silviu Stăncilă (intermediarul mitei).

Conform DNA, Cristian Plută a cerut şi a primit 20.000 de euro mită

Banii i-au fost daţi de Cristescu lui Plută într-o pungă de hârtie, în timpul unei întâlniri la un restaurant din Capitală.

Managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu a încheiat cu DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei, prin care a acceptat să primească o condamnare de 3 ani cu suspendare.

Acordul a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti, urmând ca pe 15 decembrie această instanţă să anunţe dacă aprobă înţelegerea încheiată de George Mirel Cristescu cu procurorii DNA .

Plută i-ar fi dat jumătate din bani şefei sale, Oana Sivache, directorul general al ASSMB, care a participat de altfel la întâlnirea din restaurant, însă aceasta l-a denunţat la DNA şi a înmânat banii procurorilor.

Probele procurorilor constau într-o înregistrare audio făcută de Oana Sivache, dar şi interceptări în mediul ambiental

Cristian Plută mai este acuzat de DNA că a cerut şi primit 60.000 euro mită de la omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul, iar la schimb firma acestuia, SC Palex Construcţii Instalaţii SRL, a primit un contract în valoare de 115 milioane lei, ce avea ca obiect efectuarea de lucrări de reparaţii la mai multe spitale din Bucureşti

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat