Manifestaţii în SUA: Candidatul democrat Joe Biden condamnă violenţele (comunicat)

Manifestaţii în SUA: Candidatul democrat Joe Biden condamnă violenţele (comunicat)

Candidatul democrat la Casa Albă Joe Biden a condamnat duminică violenţele care au izbucnit pe teritoriul Statelor Unite pentru a protesta împotriva morţii bărbatului de culoare George Floyd, considerând în acelaşi timp că americanii au dreptul să demonstreze împotriva brutalităţii poliţiei, relatează AFP.

''A manifesta împotriva unei astfel de brutalităţi este un drept şi o necesitate. Este o reacţie eminmamente americană'', a declarat candidatul democrat, potrivit unui comunicat. ''Dar incendierea oraşelor şi distrugerea gratuită nu sunt.Violenţa care pune în pericol vieţi nu este", a subliniat el.

Los Angeles, Philadelphia şi Atlanta fac parte din oraşele americane care au anunţat sâmbătă interdicţia de a circula pe timpul nopţii, cu scopul de a stăvili manifestaţiile violente care au izbucnit pe întreg teritoriul Statelor Unite, scrie AFP.

Interdicţii similare au fost introduse în Kentucky, în special la Louisville, în contextul în care Statele Unite continuă să fie zguduite de manifestaţii violente şi revolte după moartea lui George Floyd, un afro-american de 46 de ani decedat luni la Minneapolis (nord) în cursul unei intervenţii a poliţiei şi devenit noul simbol al brutalităţii poliţiei împotriva acestei comunităţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...