Manifestaţiile din Iran au mai făcut patru morţi

Patru persoane şi-au pierdut viaţa în noile tulburări produse în noaptea de duminică spre luni în Iran, în pofida apelului la calm făcut de preşedintele Hassan Rohani, după mai multe zile de proteste antiguvernamentale inedite în ultimii ani, relatează AFP.

Pentru a patra noapte consecutiv, iranienii au descins din nou duminică seara în stradă în mai multe oraşe ale ţării, inclusiv la Teheran, pentru a protesta împotriva puterii şi a dificultăţilor economice - şomaj, scumpirea vieţii de zi cu zi şi a corupţiei.

În total şase persoane au fost ucise şi sute arestate începând de joi după debutul protestelor sociale şi antiguvernamentale care au izbucnit la Mashhad (nord-est) şi s-au extins apoi în toată ţara.

Duminică seara, doi manifestanţi au fost împuşcaţi mortal în timpul unei manifestaţii la Izeh (sud-vest), a declarat deputatul local Hedayatollah Khademi, citat de agenţia Ilna.El nu a putut însă să precizeze dacă "tirurile proveneau dinspre poliţie sau dinspre manifestanţi".

Într-un alt oraş lovit de proteste, Dorud (vest), două persoane au murit duminică. Prefectul din Dorud a indicat la televiziunea de stat că manifestanţi au capturat un camion de pompieri şi l-au lansat de la înălţimea unei pante. "Vehiculul a lovit un om vârstnic şi un adolescent care au fost ucişi pe loc", a adăugat el.

Sâmbătă, doi manifestanţi şi-au găsit moartea la Dorud. Un responsabil local a susţinut de asemenea că forţele de ordine nu au deschis focul asupra protestatarilor.

Noi manifestaţii au avut loc duminică seara în pofida faptului că autorităţile au limitat accesul la reţelele de socializare prin blocarea mesageriilor Telegram şi Instagram, utilizate pe larg în Iran pentru a mobiliza lumea la acţiunile de protest. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum va fi reformat Ministerul de Interne. Poliţia înghite Jandarmeria la oraş. La sate, e invers

2 Dovada vie a faptului că lupta anticorupție a murit

3 Ți-ai dracu de șobolani! / Șerban Nicolae și-a secretizat sursa a 260.000 de euro, un cont și salariul de la sta…

4 Asta se întâmplă în toate instituțiile! De fapt, tot PSD conduce România!

5 VIDEO Prostul Guvernului a comis-o în direct: penelede, penedeleo, penedele doi..pene

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere