Manifestaţiile din Iran au mai făcut patru morţi

Manifestaţiile din Iran au mai făcut patru morţi

Patru persoane şi-au pierdut viaţa în noile tulburări produse în noaptea de duminică spre luni în Iran, în pofida apelului la calm făcut de preşedintele Hassan Rohani, după mai multe zile de proteste antiguvernamentale inedite în ultimii ani, relatează AFP.

Pentru a patra noapte consecutiv, iranienii au descins din nou duminică seara în stradă în mai multe oraşe ale ţării, inclusiv la Teheran, pentru a protesta împotriva puterii şi a dificultăţilor economice - şomaj, scumpirea vieţii de zi cu zi şi a corupţiei.

În total şase persoane au fost ucise şi sute arestate începând de joi după debutul protestelor sociale şi antiguvernamentale care au izbucnit la Mashhad (nord-est) şi s-au extins apoi în toată ţara.

Duminică seara, doi manifestanţi au fost împuşcaţi mortal în timpul unei manifestaţii la Izeh (sud-vest), a declarat deputatul local Hedayatollah Khademi, citat de agenţia Ilna.El nu a putut însă să precizeze dacă "tirurile proveneau dinspre poliţie sau dinspre manifestanţi".

Într-un alt oraş lovit de proteste, Dorud (vest), două persoane au murit duminică. Prefectul din Dorud a indicat la televiziunea de stat că manifestanţi au capturat un camion de pompieri şi l-au lansat de la înălţimea unei pante. "Vehiculul a lovit un om vârstnic şi un adolescent care au fost ucişi pe loc", a adăugat el.

Sâmbătă, doi manifestanţi şi-au găsit moartea la Dorud. Un responsabil local a susţinut de asemenea că forţele de ordine nu au deschis focul asupra protestatarilor.

Noi manifestaţii au avut loc duminică seara în pofida faptului că autorităţile au limitat accesul la reţelele de socializare prin blocarea mesageriilor Telegram şi Instagram, utilizate pe larg în Iran pentru a mobiliza lumea la acţiunile de protest. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

3 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

4 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...

5 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului