MApN: Parchetul militar Braşov a deschis o anchetă în urma decesului militarului de la unitatea din Ghimbav

MApN: Parchetul militar Braşov a deschis o anchetă în urma decesului militarului de la unitatea din Ghimbav

Parchetul militar Braşov a deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs decesul militarului de la Ghimbav şi, de asemenea, la nivelul unităţii militare s-a constituit o comisie de cercetare internă, a informat duminică MApN.

Potrivit sursei citate, maistrul militar clasa a II-a Miclea Alexandru, din cadrul Batalionului 206 Artilerie Antiaeriană "General Mihail Lăcătuşu" de la Ghimbav, Brigada 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa" din Braşov, a fost găsit decedat duminică, în jurul orei 10,00, la ieşirea din serviciul de zi pe punctul de acces în unitate.

Incidentul a fost constatat de către ofiţerul de serviciu pe unitate, care a aplicat de urgenţă procedurile cerute în această situaţie.

Astfel, a fost anunţat serviciul de ambulanţă la numărul unic 112, iar o echipă medicală s-a prezentat la locul incidentului şi a constatat că militarul a decedat în urma unei plăgi prin împuşcare în zona tâmplei, se arată într-un comunicat transmis de MApN.

De asemenea, a fost informat, conform procedurilor legale, Parchetul militar Braşov, care a deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor producerii evenimentului. Totodată, la nivelul unităţii militare s-a constituit o comisie de cercetare internă.

Maistrul militar clasa a II-a Miclea Alexandru avea 48 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Militarul era angajat al batalionului din anul 2008 şi în Ministerului Apărării Naţionale din anul 1992. Militarul nu avea misiuni în teatrele de operaţii, iar la ultimul control psihologic din luna iulie a acestui an a fost declarat apt.

Conducerea unităţii militare a transmis condoleanţe familiei îndoliate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale