Maramureș: Arme și cartușe artizanale, fabricate într-un atelier mecanic al unei societăți de transport local

Maramureș: Arme și cartușe artizanale, fabricate într-un atelier mecanic al unei societăți de transport local

Un angajat al secției mecanici din cadrul Societății Comerciale de transport local "Urbis" Baia Mare a fost percheziționat, vineri, de un echipaj de intervenție al SAS- Serviciul de Intervenții Speciale și Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Maramureș, fiind suspectat că a fabricat arme artizanale.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș, Florina Meteș, a declarat pentru AGERPRES, că în urma descinderii au fost găsite arme confecționate artizanal și mai multe cartușe pentru asemenea arme.

"Bărbatul în vârstă de 51 de ani, angajat al unei societăți comerciale din Baia Mare, era suspectat de fabricarea unor arme artizanale. În urma perchezițiilor domiciliare și la locul de muncă au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, o armă letală cu glonț, o armă neletală cu gaze, 82 cartușe cu glonț, peste 200 cartușe neletale, nouă cartușe percutate, un dispozitiv pentru împlântat bolțuri cu peste 600 capse aferente. Bunurile găsite în urma perchezițiilor, deținute ilegal, vor fi supuse expertizării", a precizat Florina Meteș.

Potrivit aceleiași surse, pe nume bărbatului implicat în fabricarea de arme letale, neletale și muniție, polițiștii au deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili circumstanțele care l-au determinat pe salariatul societății de transport public din Baia Mare să fabrice arme și cartușe artizanale.

AGERPRES / (A — autor: Leontin Cupar, editor: Marius Frățilă, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 VIDEO Însurat a 4-a oară la 64 de ani, Florin Zamfirescu și-a luat mașină 4x4 de „tânăr aventurier”

3 „Am văzut-o creață și focoasă și am zis hai să văd ce e de ea”

4 VIDEO Lupte crâncene în Herson / Soldații ucraineni încearcă să scape cu un Humvee după ce sunt surprinși de ruși

5 „Rusia pierde războiul. Pregătiți-vă de consecințe”