Maramureș: Cătălin Cherecheș a anunțat că și-a reluat prerogativele de primar al municipiului Baia Mare

Maramureș: Cătălin Cherecheș a anunțat că și-a reluat prerogativele de primar al municipiului Baia Mare

Primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă organizată la câteva ore după ce Curtea de Apel Cluj i-a admis contestația și l-a scos de sub control judiciar, că și-a reluat prerogativele prevăzute de lege.

"Am bucuria după un an de zile să mă întâlnesc cu dumneavoastră în calitatea de primar al municipiului Baia Mare cu atribuțiile preluate. Nu voi vorbi despre justiție, nu voi vorbi despre procesul în care am fost implicat și care mi-a fost orchestrat, pentru că nu mi s-a făcut justiție, consider acest act doar un act de normalitate. Mi s-au viciat drepturile ca și om, ca și cetățean și am fost acuzat pe nedrept. Mă voi lupta pentru a-mi dovedi nevinovăția într-un stat în care instituțiile trebuie să dovedească vinovăția. Mă lupt pentru demnitatea mea, mă lupt pentru onoarea mea, mă lupt pentru lacrimile pe care le-a vărsat mama, și pentru tot cea ce înseamnă mizeria în care am fost târât. Astăzi, inclusiv cetățenilor municipiului Baia Mare, celor care m-au votat, li s-a făcut un act de dreptate, pentru că votul cetățenilor este ridicat la rag de instituție democratică în acest stat și acest lucru trebuie respectat. Sunt bucuros să văd că instanțele din România, într-o undă de normalitate, au constat acest lucru", a declarat Cătălin Cherecheș.

Primarul și-a reafirmat încredere în justiție și a susținut că, pe durata cât s-a aflat sub cercetare, activitatea administrativă a suferit sincope.

"Am astăzi, încrederea reînnoită în instituțiile statului și justiție și cred că acest proces nu trebuia sa se întâmple, viciind drepturile mele și drepturile cetățenilor, blocând un oraș și arătând cum poți să distrugi absolut tot. (...) Sunt un om corect, sunt un om demn și sunt un om care lupt pentru dreptate. (...) Am învățat foarte multe lucruri în acest timp, am învățat să fiu și mai bun, am învățat să fiu și mai tolerant și vin astăzi înapoi la treabă fără nici un fel de ranchiună, fără nici un fel de supărare pe unii s-au pe alții", a spus Cherecheș.

Primarul municipiului Baia Mare a subliniat că votul acordat la alegerile locale de anul trecut îl responsabilizează, iar atacurile lansate în spațiul public, pe durata detenției și a controlului judiciar, l-au convins să lupte mai departe.

"Vin ca să unim Baia Mare! Vin ca să readucem normalitatea în acest oraș și pentru a-i face pe cetățeni să se simtă bine și mândrii în acest oraș. Sunt onorat de votul acordat, dar în primul rând sunt onorat și obligat de toată susținerea pe care mi-au acordat-o în această perioadă de umilință, dificilă pentru mine. Le mulțumesc și celor care, poate necunoscând toate detaliile, m-au atacat. Le mulțumesc și celor care au avut uneori și cuvinte mai apăsate la adresa mea, pentru că n-au făcut decât să mă motiveze", a afirmat Cătălin Cherecheș.

El a menționat că sintagma folosită în campania electorală, "pune suflet", nu este una fără acoperire, deoarece, alături de locuitorii municipiului Baia Mare, își dorește un oraș mai civilizat.

"De astăzi începând, este responsabilitatea mea și vă garantez că știu ce am de făcut. Și voi face lucrurile așa cum le merită băimărenii, acest oraș, în respectul pentru lege. Pentru că cea ce am făcut eu în acest oraș a fost să muncesc, să construiesc, să dezvolt orașul, să-l scot din mizerie și să respect legea. În respect față de justiție, în respect față de instituțiile statului, voi face totul pentru a ne uni din nou, pentru a pune suflet pentru oraș, pentru că această sintagmă nu este una care ține de inspirația lui Cătălin Cherecheș. Această sintagmă, impresie și simțământ ține de fiecare băimărean care iubește orașul", a spus Cherecheș.

Edilul a anunțat că abia la începutul săptămânii viitoare se va reîntoarce la primărie, iar până atunci v-a vizita mai multe locuri din municipiul Baia Mare, pentru a-și face o imagine despre starea orașului și pentru a discuta cu cetățenii.

Curtea de Apel Cluj a hotărât, miercuri, că primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, poate să își exercite atribuțiile respectivei funcții, decizia instanței fiind definitivă.

"Admite contestația formulată de inculpat împotriva încheierii penale a Tribunalului Cluj și înlătură din conținutul măsurii preventive a controlului judiciar obligația de a nu exercita funcția de primar al municipiului Baia Mare și de a nu comunica în mod direct cu 4 martori", se arată în hotărârea Curții de Apel Cluj.

Pe 27 aprilie 2016, Cătălin Cherecheș a fost arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată, printr-o decizie a Tribunalului Cluj, iar pe 5 iunie același an a fost ales din nou primar al municipiului Baia Mare, în timp ce se afla în stare de arest.

Ulterior, Cherecheș a depus jurământul de primar, apoi a fost suspendat din funcție, după care s-a aflat în arest la domiciliu și apoi sub control judiciar.

AGERPRES/(A — autor: Leontin Cupar, editor: George Onea, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

3 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla

4 Așa o fi?

5 Ăsta e, probabil, cel mai prost soldat rus! Priviți ce-a făcut după jefuirea unei case din Irpin