Marcel Ciolacu: Am strâns semnături suficiente pentru a depune moţiunea de cenzură

Marcel Ciolacu: Am strâns semnături suficiente pentru a depune moţiunea de cenzură

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat duminică, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, că au fost strânse 115 semnături pentru a depune moţiunea de cenzură, după asumarea răspunderii Guvernului privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

"Erau 115 semnături. Cu alte cuvinte, suficiente pentru a depune moţiunea", a precizat Ciolacu.

Întrebat dacă are susţinerea lui Victor Ponta la moţiunea de cenzură, el a spus că a avut astfel de discuţii cu preşedintele Pro România şi speră să ajungă la o concluzie comună.

"Am avut mai multe discuţii cu Victor Ponta şi pe această temă, sper ca, până la urmă, să ajungem la o concluzie comună", a menţionat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă toţi parlamentarii PSD vor vota moţiunea, liderul PSD a replicat: "Eu cred că suntem oameni serioşi, ne ţinem de treabă şi cred, de asemenea, că cine a avut de plecat, a plecat".

"Până acum doar PSD şi UDMR doresc să facă acest demers. Mai este până la moţiune, mai este până la vot, vom vedea care dintre parlamentari vor veni alături de noi. Vă reamintesc, nici Guvernul Orban nu a avut matematic numărul suficient nici pentru a schimba Guvernul Dăncilă, nici pentru a intra dânşii la guvernare, deci, jocul este deschis şi vom vedea. În cazul în care moţiunea nu trece, vom ataca la CCR", a declarat preşedintele interimar al PSD.

Acesta s-a referit şi la varianta în care, dacă moţiunea de cenzură va trece, Guvernul va da o ordonanţă de urgenţă între momentul votării şi cel al publicării rezultatului moţiunii în Monitorul Oficial.

"Sper să nu le treacă prin cap, să spunem, că trece moţiunea şi până când apare în Monitorul Oficial vor da vreo ordonanţă. Se poate şi asta, ar fi chiar noaptea minţii. Nu facem nimic din ceea ce nu ne-am dorit. Am anunţat că vom face acest lucru în cazul în care forţează această schimbare total incorectă şi abuzivă", a susţinut Ciolacu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa