Mare căcat, s-a retras și boul ăla de-l propusese Dragnea la Transporturi.

Mare căcat, s-a retras și boul ăla de-l propusese Dragnea la Transporturi.

Mare căcat, s-a retras și boul ăla de-l propusese Dragnea la Transporturi. Mircea Drăghici, trezorierul PSD propus de premierul Viorica Dăncilă pentru funcția de Ministru al Transporturilor, a anunțat sâmbătă într-o postare pe Facebook că își retrage candidatura pentru Ministerul Transporturilor. Renunțarea lui Drăghici vine pe fondul refuzului președintelui Iohannis de a-l desemna ministru, la fel ca și în cazul Liei Olguța Vasilescu, scrie  G4Media.ro .

Drăghici este unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Liviu Dragnea în interiorul PSD.

Parchetul a anunțat pe 28 noiembrie că îl cercetează penal pe Drăghici, după dezvăluirile din presă despre felul în care acesta a cheltuit banii primiți de partid drept subvenție de la stat – aproape două sute de mii de euro din banii PSD pe mașini de lux și 380.000 de euro pentru închirierea unei vile.

Newsweek România a arătat că  din postura de trezorier al PSD, Mircea Drăghici gestionează banii partidului. O parte din acești bani publici, necesari – în principiu – activităților cotidiene, organizatorice ale unui partid, câteva milioane s-au dus în stângisme „de caviar”: bolizi de lux precum Mercedes V Class, Mercedes GLE Coupe 350 D și Mercedes GLK 250. Cele trei mașini – cumpărate cu banii jos de către PSD! – valorează în jur de 188.000 euro. Și, culmea, nici măcar nu sunt folosite în folosul partidului, ci al deputatului Mircea Drăghici și al soției acestuia, Georgiana Drăghici, potrivit Newsweek. Astfel, soția trezorierului Drăghici, Georgiana Drăghici, conduce Mercedesul GLE Coupe 350 D pentru care PSD a plătit 324.799 lei.

Newsweek România a mai publicat și un document care arată că, în mai puțin de cinci luni din acest an, 380.000 de euro au plecat din subvenția primită de PSD de la stat în contul unei persoane fizice. Suma reprezintă echivalentul a 20 de luni de chirie pentru o vilă în Pipera. Adică 19.000 de euro pe lună pentru un imobil a cărui închiriere costă de șase-șapte ori mai puțin pe piața imobiliară. Conform mai multor surse, în respectiva vilă de pe bulevardul Iancu Nicolae ar locui chiar trezorierul PSD, Mircea Drăghici.

Comunicatul lui Drăghici pe Facebook:

„Am luat decizia de a-mi retrage candidatura pentru funcția de Ministru al Transporturilor. Cred cu tărie că lucrurile importante se fac nu doar cu viziune, muncă și perseverență, dar și cu sacrificii. Am fost dintotdeauna și voi rămâne un om de echipă și vreau să mulțumesc tuturor colegilor din CEx pentru încredere și susținere.

Îmi doresc un Minister al Transporturilor performant, cu mari proiecte deblocate, cu un plan de investiții și cu o strategie coerentă și sustenabilă și pentru acest deziderat voi continua să îmi pun la dispoziția colegilor sprijinul și experiența, indiferent de poziția sau funcția în care mă aflu. Cred că e responsabilitatea întregii clase politice să nu uite că se află în slujba românilor și a țării, unde nicio miză personală nu își are locul.”


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa