Mare dreptate are omul ăsta în ce scrie! Da, puterea se află în mâinile oricăruia dintre noi! Și a început să se vadă pe 26 mai!

Mare dreptate are omul ăsta în ce scrie! Da, puterea se află în mâinile oricăruia dintre noi! Și a început să se vadă pe 26 mai!

Reportaje-Live : Cine vă pune să răbdați?

Răbdarea aceea prosteasca de catâr, reflexele acelea de sluga se vad și în relațiile personale. Sute de mii de romani (poate milioane) se complac în relații toxice și accepta orice. La postările mele în sprijinul antreprenoriatului se comentează insistent despre cât de nenorociți sunt patronii romani. Clișee de gen '' plătesc prost, își bat joc de oameni etc''

Dar oare cati dintre voi s-au uitat în oglinda? Oare nu este vina voastră ca acceptați orice? A cui este vina ca răbdati ca niște catari joburi mizere, politicieni corupți sau relații toxice?

Cine este de vina pentru mizeria în care trăiți? Cine va obliga sa răbdati abuzuri și șefi toxici?

Când dai sfaturi esti într-o pozitie de superioritate, deasupra celor pe care ii sfătuiești. De aceea ma feresc sa dau sfaturi pentru ca foarte mulți dintre voi sunteți mult deasupra mea ca inteligenta sau experienta.

Va spun însă din experienta mea de viata ca niciodată nu am stat și am răbdat într-o relație toxica sau într-un job mizer. Am mândria mea și o demnitate personala care ma împiedică sa fiu victima. Pot fi victima contextual dar niciodată pe termen mediu sau lung. Nu este o viziune simplista. Știu ca uneori sunt copii la mijloc, sunt probleme financiare sunt responsabilități care va obliga sa ''rabdati''. Credeți-mă ca timpul nu rezolva NIMIC în aceste cazuri ci doar agravează situația. Rabdarea asta prosteasca a romanului duce la drame imense, familii care cresc copii distruși psihic în medii toxice, femei bătute, alcoolism, saracie. De fiecare data când am luat decizii radicale sa schimb ceva, de fiecare data mi-a fost mult mai bine fără excepție.

Asa ca soluția este la noi. Sunt micro soluții și micro decizii individuale. Încetați sa mai dați vina pe alții, pe societate, pe părinți și asumați-va responsabilitatea propriilor vieți.

Va spun asta în contextul valului de violenta în familie din tara. Slăbirea legilor justiției a avut efecte catastrofale într-o societate primitiva cum este societatea românească. Dacă o bruma de legislație și o umbra de autoritate mai țineau în frâu bestialitatea și violenta, au avut grija Tudorel Toader, PSD/Alde și Dancila sa dea drumul monștrilor. Senzația mea este ca lucrurile deja sunt scăpate de sub orice control.

Am fost șocat sa aflu ca în închisorile din România sunt 21.000 de deținuți și peste 4500 de condamnati definitiv sunt în libertate. Practic 20% din condamnați nu fac închisoare.

Singura soluție este un efort general de curățare a societății pe toate PLANURILE. Suntem din ce în ce mai mulți cei care nu mai suntem dispuși sa toleram faptul ca vecinul își bate copiii, faptul ca un individ pune manele la tot cartierul, faptul ca polițiștii nu își fac datoria sau judecătorii ii pun în libertate imediat, faptul ca ni se cer șpăgi și șpăgi mascate.

Nu sunteți singuri. Suntem milioane sătui de mizeria asta morala și umana. Este timpul sa ne unim și sa schimbam TOTUL. Si nu sub umbrela unui partid ci sub umbrela a 30 de partide ca în Olanda, nu încolonați în spatele unui lider salvator și în spatele a sute de lideri. Fiecare trebuie sa înceapă curățenia în jurul lui și fiecare poate fi unul din cei 500 de lideri care vor duce România în rândul tarilor civilizate.


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”