Marea Britanie, noi sancţiuni împotriva Rusiei: Este interzis exportul combustibilului de avioane, dar şi transferul bancnotelor de lire sterline

Marea Britanie, noi sancţiuni împotriva Rusiei: Este interzis exportul combustibilului de avioane, dar şi transferul bancnotelor de lire sterline

Potrivit sursei citate, Guvernul britanic a anunţat interdicţii privind exportul de „mărfuri şi tehnologie de represiune internă, bunuri şi tehnologie referitoare la arme chimice şi biologice, mărfuri şi tehnologie maritimă, mărfuri şi tehnologii suplimentare de rafinare a petrolului, bunuri şi tehnologii suplimentare critice ale industriei”.

De asemenea, noile sancţiuni interzic exportul combustibilului de avioane şi aditivi pentru combustibili în Rusia, transmite News.ro.

În plus, a fost interzis transferul bancnotelor de lire sterline sau euro către Rusia. Totodată sunt interzise punerea la dispoziţie, furnizarea sau livrarea de astfel de bancnote către o persoană având legături cu Rusia sau punerea lor la dispoziţie pentru a fi utilizate în Rusia.

Guvernul Marii Britanii a răspuns la invazia Rusiei asupra Ucrainei pe 24 februarie prin impunerea de sancţiuni imediate în aceeaşi zi.

O altă lovitură dată importurilor Rusiei a fost decizia Lituaniei de a interzice tranzitul mărfurilor sancţionate de Uniunea Europeană către exclava rusă Kaliningrad.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”