Marea Britanie, noi sancţiuni împotriva Rusiei: Este interzis exportul combustibilului de avioane, dar şi transferul bancnotelor de lire sterline

Marea Britanie, noi sancţiuni împotriva Rusiei: Este interzis exportul combustibilului de avioane, dar şi transferul bancnotelor de lire sterline

Potrivit sursei citate, Guvernul britanic a anunţat interdicţii privind exportul de „mărfuri şi tehnologie de represiune internă, bunuri şi tehnologie referitoare la arme chimice şi biologice, mărfuri şi tehnologie maritimă, mărfuri şi tehnologii suplimentare de rafinare a petrolului, bunuri şi tehnologii suplimentare critice ale industriei”.

De asemenea, noile sancţiuni interzic exportul combustibilului de avioane şi aditivi pentru combustibili în Rusia, transmite News.ro.

În plus, a fost interzis transferul bancnotelor de lire sterline sau euro către Rusia. Totodată sunt interzise punerea la dispoziţie, furnizarea sau livrarea de astfel de bancnote către o persoană având legături cu Rusia sau punerea lor la dispoziţie pentru a fi utilizate în Rusia.

Guvernul Marii Britanii a răspuns la invazia Rusiei asupra Ucrainei pe 24 februarie prin impunerea de sancţiuni imediate în aceeaşi zi.

O altă lovitură dată importurilor Rusiei a fost decizia Lituaniei de a interzice tranzitul mărfurilor sancţionate de Uniunea Europeană către exclava rusă Kaliningrad.

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Născut într-o rulotă pe marginea drumului, a ajuns miliardar / Povestea celui mai bogat țigan din Marea Britanie

2 VIDEO Este „viu” și nevătămat / Țeapa luată de Forțele ruse care au aruncat o grenadă într-un transportor blindat

3 VIDEO „Ca să nu-ţi ascund nimic, am vrut să mă duc să joc hochei pe gheaţă. Acum sunt la sală”

4 ULTIMA ORĂ Schimbări majore la vârful armatei ruse din Ucraina

5 Contre între Ciutacu și RO Vaccinare / „Tonomatul” a încasat-o ca Mircea Badea!