Marea Britanie: Numele bărbatului arestat după atacul deliberat în faţa parlamentului este Salih Khater (surse)

Bărbatul arestat marţi sub suspiciunea de a fi vizat în mod deliberat pietoni într-un atac cu maşină în faţa parlamentului britanic este Salih Khater, cetăţean britanic având origine sudaneză care ''nu era cunoscut'' până acum de poliţia londoneză şi serviciul britanic de contrainformaţii şi securitate internă (MI5), potrivit unei surse de securitate europene şi mai multor ziare britanice, informează miercuri Reuters şi France Presse.

Poliţia a arestat un bărbat în vârstă de 29 de ani după ce acesta a intrat cu maşina sa în biciclişti şi pietoni înainte de a lovi
bariera de securitate din faţa clădirii.

Incidentul "este încă tratat ca terorist, dar motivul este încă necunoscut", potrivit sursei de securitate. Poliţia nu a oferit încă detalii suplimentare despre identitatea bărbatului.

Poliţia continua miercuri dimineaţă percheziţiile începute cu o noapte înainte la Birmingham şi Nottingham (centrul Angliei).

Anchetatorii au stabilit că vehiculul folosit în atac a sosit la Birmingham de la Londra luni seară.

Potrivit The Telegraph miercuri, suspectul locuieşte în cartierul Hall Green din Birmingham, unde este managerul unui magazin. El este de origine sudaneză, a studiat la Universitatea de ştiinţe şi tehnologie din Khartoum, potrivit paginii sale de Facebook, şi a ajuns în Marea Btritanie acum cinci ani.

La rândul său, ziarul The Times scrie miercuri că poliţia încearcă să stabilească dacă există o legătură între Salih Khater şi Khalil Masood, autorul unui atentat similar comis în martie 2017 lângă parlamentul din Londra, în care au fost ucise cinci persoane şi alte zeci rănite.

Khalil Masood a trăit în Sparbrook, un alt cartier al oraşului Birmingham, la numai zece minute de casa lui Salih Khater.

Atentatul comis marţi cu un Ford Fiesta a făcut trei răniţi uşor, dintre care doi au fost spitalizaţi pentru scurt timp. O a treia persoană a primit îngrijiri medicale la locul incidentului. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a mințit Dăncilă despre angajarea fiului și, mai ales, cum a băgat în față adopția, cu nemernicie tipic pe…

2 VIDEO Sondaj pe stradă în București. Iohannis are un scor zdrobitor. Pensionară: „Este rușinos să fie Dăncilă …

3 A murit Corina Untilă, unul dintre eroii veritabili din decembrie '89: „Am fost împuşcată de armata propriei m…

4 Birchall a rămas cu colții înfipți în gâtlejul Proastei! Nou atac după minciunile sfruntate de marți

5 HOPA! Bogdan Aurescu și Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, discuții despre ridicarea vizelor românilor

recomandări

Te ia DNA: Mitu Augustin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion