Marea Britanie: Numele bărbatului arestat după atacul deliberat în faţa parlamentului este Salih Khater (surse)

Bărbatul arestat marţi sub suspiciunea de a fi vizat în mod deliberat pietoni într-un atac cu maşină în faţa parlamentului britanic este Salih Khater, cetăţean britanic având origine sudaneză care ''nu era cunoscut'' până acum de poliţia londoneză şi serviciul britanic de contrainformaţii şi securitate internă (MI5), potrivit unei surse de securitate europene şi mai multor ziare britanice, informează miercuri Reuters şi France Presse.

Poliţia a arestat un bărbat în vârstă de 29 de ani după ce acesta a intrat cu maşina sa în biciclişti şi pietoni înainte de a lovi
bariera de securitate din faţa clădirii.

Incidentul "este încă tratat ca terorist, dar motivul este încă necunoscut", potrivit sursei de securitate. Poliţia nu a oferit încă detalii suplimentare despre identitatea bărbatului.

Poliţia continua miercuri dimineaţă percheziţiile începute cu o noapte înainte la Birmingham şi Nottingham (centrul Angliei).

Anchetatorii au stabilit că vehiculul folosit în atac a sosit la Birmingham de la Londra luni seară.

Potrivit The Telegraph miercuri, suspectul locuieşte în cartierul Hall Green din Birmingham, unde este managerul unui magazin. El este de origine sudaneză, a studiat la Universitatea de ştiinţe şi tehnologie din Khartoum, potrivit paginii sale de Facebook, şi a ajuns în Marea Btritanie acum cinci ani.

La rândul său, ziarul The Times scrie miercuri că poliţia încearcă să stabilească dacă există o legătură între Salih Khater şi Khalil Masood, autorul unui atentat similar comis în martie 2017 lângă parlamentul din Londra, în care au fost ucise cinci persoane şi alte zeci rănite.

Khalil Masood a trăit în Sparbrook, un alt cartier al oraşului Birmingham, la numai zece minute de casa lui Salih Khater.

Atentatul comis marţi cu un Ford Fiesta a făcut trei răniţi uşor, dintre care doi au fost spitalizaţi pentru scurt timp. O a treia persoană a primit îngrijiri medicale la locul incidentului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Curtea de Apel și-a declinat competența și a trimis dosarul 10 august spre judecare Tribunalului Bucu…

2 Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă / Ajunseseră să dicteze ziarelor ce să scrie

3 Un imbecil

4 ULTIMA ORĂ Curtea de Apel a decis redeschiderea dosarului 10 august!

5 FOTO Larisa Iordache și iluzia optică