Marea Britanie: Peste o mie de calculatoare și stick-uri USB ale guvernului britanic au dispărut în ultimul an și jumătate

Marea Britanie: Peste o mie de calculatoare și stick-uri USB ale guvernului britanic au dispărut în ultimul an și jumătate

Peste o mie de calculatoare și stick-uri USB ale guvernului britanic au dispărut în ultimul an și jumătate, potrivit unei anchete realizate de agenția Press Association, care a atras atenția cu privire la dispariția acestor obiecte ce are putea conține informații sensibile, relatează joi AFP.

La Ministerul Apărării, a dispărut zilnic mai mult de un calculator. În total, 759 de calculatoare au dispărut de la ultimele alegeri legislative în mai 2015, a precizat miercuri agenția Press Association care a chestionat angajați de la diferite departamente. Unii nu au dorit să răspundă, invocând argumente juridice, și niciun angajat nu a vrut să spună dacă echipamentele pierdute conțineau informații sensibile sau confidențiale.

Ministerul Apărării a anunțat de asemenea pierderea sau furtul a 328 de CD-uri, DVD-uri și stick-uri USB. O anchetă a fost deschisă pentru a se determina cauza.

Ministerul Muncii, care gestionează indemnizațiile și pensiile a peste 22 de milioane de britanici, a raportat dispariția a 42 de calculatoare și 8 memorii USB.

Ministerele Mediului, Finanțelor și Dezvoltării Internaționale au semnalat de asemenea dispariția unor materiale informatice.

Ministerul de Interne a anunțat că în 2015 un laptop a fost pierdut și alte două au fost furate.

Ministerul Culturii a refuzat să facă declarații în acest sens, afirmând că acest lucru "ar putea fi o informație utilă pentru un adversar".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”