Marea Britanie: Suspectul din atacul de la Reading avea probleme psihice (media)

Marea Britanie: Suspectul din atacul de la Reading avea probleme psihice (media)

Bărbatul arestat sub suspiciunea că a înjunghiat mortal, sâmbătă, trei persoane într-un parc din Reading, Marea Britanie, ar fi avut probleme psihice în antecedente, transmite Reuters, citând mai multe surse media britanice de luni.

Bărbatul, în vârstă de 25 de ani, ar fi avut halucinaţii auditive şi ar fi fost anterior sub tratament medicamentos, scrie Daily Telegraph, citând rude şi foşti vecini ai suspectului.

Prietenii afirmă că avea un stil de viaţă occidental şi că găzduise multe petreceri.

Atacul comis sâmbătă seara la Reading, la circa 70 km vest de Londra, este anchetat ca incident terorist, chiar dacă este posibil ca probleme psihice să fi avut un rol, a indicat poliţia, fără a oferi alte detalii.

Potrivit cotidianului The Sun, suspectul a fost eliberat recent din închisoare, având printre antecedente şi o condamnare pentru atac împotriva unui poliţist.

Conform unor informaţii neconfirmate transmise de BBC şi de alte surse media, suspectul din Reading este un solicitant de azil din Libia care a fost condamnat pentru violenţă, ceea ce înseamnă că era pasibil de expulzare după executarea unei sentinţe.

Numele suspectului este Khairi Saadallah, a relatat BBC, citând surse de securitate potrivit cărora bărbatul 'a fost adus în atenţia MI5', serviciul britanic de contrainformaţii, anul trecut.

Două din victimele ucise au fost identificate luni: este vorba despre un profesor de istorie şi despre un cetăţean american originar din Philadelphia, care trăia de 15 ani în Marea Britanie.

Luni, la şcoala din Wokingham unde preda profesorul ucis au fost păstrare două minute de tăcere în memoria sa.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...