Marea Britanie: Suspectul din atacul de la Reading avea probleme psihice (media)

Marea Britanie: Suspectul din atacul de la Reading avea probleme psihice (media)

Bărbatul arestat sub suspiciunea că a înjunghiat mortal, sâmbătă, trei persoane într-un parc din Reading, Marea Britanie, ar fi avut probleme psihice în antecedente, transmite Reuters, citând mai multe surse media britanice de luni.

Bărbatul, în vârstă de 25 de ani, ar fi avut halucinaţii auditive şi ar fi fost anterior sub tratament medicamentos, scrie Daily Telegraph, citând rude şi foşti vecini ai suspectului.

Prietenii afirmă că avea un stil de viaţă occidental şi că găzduise multe petreceri.

Atacul comis sâmbătă seara la Reading, la circa 70 km vest de Londra, este anchetat ca incident terorist, chiar dacă este posibil ca probleme psihice să fi avut un rol, a indicat poliţia, fără a oferi alte detalii.

Potrivit cotidianului The Sun, suspectul a fost eliberat recent din închisoare, având printre antecedente şi o condamnare pentru atac împotriva unui poliţist.

Conform unor informaţii neconfirmate transmise de BBC şi de alte surse media, suspectul din Reading este un solicitant de azil din Libia care a fost condamnat pentru violenţă, ceea ce înseamnă că era pasibil de expulzare după executarea unei sentinţe.

Numele suspectului este Khairi Saadallah, a relatat BBC, citând surse de securitate potrivit cărora bărbatul 'a fost adus în atenţia MI5', serviciul britanic de contrainformaţii, anul trecut.

Două din victimele ucise au fost identificate luni: este vorba despre un profesor de istorie şi despre un cetăţean american originar din Philadelphia, care trăia de 15 ani în Marea Britanie.

Luni, la şcoala din Wokingham unde preda profesorul ucis au fost păstrare două minute de tăcere în memoria sa.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”

5 „A vrut să mă interneze la nebuni! La copii nu renunț niciodată!”