Marea Britanie: Theresa May și unioniștii nord-irlandezi de acord asupra "liniilor directoare" ale guvernării (purtător de cuvânt)

Marea Britanie: Theresa May și unioniștii nord-irlandezi de acord asupra "liniilor directoare" ale guvernării (purtător de cuvânt)

Premierul britanic, Theresa May, a ajuns la un "acord asupra liniilor directoare" cu micul Partid Unionist Democrat nord-irlandez (DUP) care îi va permite să guverneze, a făcut cunoscut sâmbătă un purtător de cuvânt al Downing Street, citat de AFP.

"Putem confirma că Partid Unionist Democrat nord-irlandez a dat undă verde principiului unui acord asupra liniilor directoare pentru a susține guvernul conservator", a declarat purtătorul de cuvânt al Downing Street.

Cu câteva zile înainte de deschiderea negocierilor privind Brexit-ul, sprijinul celor 10 parlamentari ai DUP este obligatoriu pentru a le oferi conservatorilor conduși de Theresa May o scurtă majoritate, după rezultatul dezastruos la legislativele anticipate de joi.

Premierul a convocat aceste alegeri anticipate cu singurul scop de a-și extinde dominația în Camera Comunelor în perspectiva Brexit-ului. În loc să câștige teren, Tories au pierdut 12 mandate, ajungând la 318 deputați, cu opt mai puțini decât majoritatea absolută de 326.

De aici, necesitatea de a obține susținerea celor zece parlamentari ai DUP, partid regionalist protestant ultraconservator, care îi va permite să guverneze cel puțin pentru moment.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”