Marea iubire a Angelei Similea, artista curtată de mulți bărbați celebri: „A fost dragoste că în povești“

Marea iubire a Angelei Similea, artista curtată de mulți bărbați celebri: „A fost dragoste că în povești“

Sex-simbol al anilor ‘80, interpreta care a avut o carieră de succes în muzica românească a fost înconjurată întotdeauna de bărbaţi frumoşi şi la fel de celebri, care s-au luptat pentru inima ei. După trei căsnicii nereușite, Angela Similea a trăit o poveste de dragoste ca în povești.

Angela Similea are patru căsnicii la activ, cu Andi Constantin (electrician), Sorin Movileanu (chitarist), Jan Hilgen (afacerist) şi Victor Surdu (om politic). Artista are un singur copil, Sorin, fiul lui Sorin Movileanu.

Angela Similea, una dintre cel mai îndrăgite artiste FOTO click.ro

Cea mai lungă căsnicie a vedetei a fost cea cu olandezul Jan Hilgen, care i-a înfiat şi fiul, pentru a-l putea trimite la studii peste hotare. Pe Victor Surdu, interpreta îl cunoştea de cel puţin 30 de ani, dar s-au căsătorit abia în 1999, când artista a divorţat de Hilgen. Căsnicia cu Surdu a durat până în 2011, când acesta a murit la vârsta de 63 de ani.

Pe lângă marea dragoste pe care cei doi soți și-o purtau, Angela Similea și Victor Surdu, fost ministru al Agriculturii, împărtășeau și aceleași pasiuni. Fostul soț al cântăreței era pasionat de muzica.

Cu două zile înainte să moară, s-a trezit din pat și s-a apucat să cânte la pian. Am rămas șocată. Era atât de slăbit încât abia avea putere să apese pe clape. A fost dragoste că în povești. Avea un respect enorm pentru mine. Mă cunoștea de pe scenă. Mi-a spus că și-a făcut un pariu cu el însuși că o să mă cucerească. Era extraodinar de romantic, dar și o furtună. Avea o forță de muncă extraordinară. Am acceptat ceea ce s-a întâmplat, dar mi-e greu”, a dezvăluit Angela Similea, citată de bzi.ro

Trăiește în America

De mai mulţi ani, marea interpretă duce o viaţă discretă, departe de lumina reflectoarelor.

Trăieşte deja de mai mulţi ani în America, făcând anual drumuri către România pentru a-şi vizita rudele ori pentru a onora diverse invitaţii în cadrul evenimentelor artistice. Însă, ajunsă la 76 de ani, Angela Similea nu are de gând să se retragă de pe scena muzicală, aşa cum se zvonea în presă.

Angela Similea, Corina Chiriac, Dida Drăgan și Marina Voica s-au revăzut recent la un eveniment monden. Cele mai iubite artiste s-au reîntâlnit la redeschiderea Casei de Cultură din Chiajna, la 5 martie 2023.

„Melodia secolului al XX-lea“

Născută în 1946, cântăreaţa de muzică uşoară Angelea Similea şi-a manifestat interesul pentru muzică încă din copilărie. Influenţată, într-o mare măsură, de muzica Mariei Tănase, Angela Similea s-a făcut remarcată în 1965, la Festivalul artiştilor amatori, unde a obţinut locul trei cu piesa „Câmpia sub lună“ a lui V. Veselovski.

Adevăratul succes îl cunoaşte însă în 1970, odată cu Festivalul Internaţional „Cerbul de aur“, unde s-a clasat pe locul al doilea, câştigând „Cerbul de Argint“.

Deşi la începutul carierei a fost critică pentru că vocea sa era „prea cristalină“ şi i s-a recomandat să se apuce de fumat, glasul Angelei Similea s-a maturizat la scurt timp, a coborât şi a devenit mai profund.

La gala organizată de TVR2, în 2000, melodia „Să mori de dragoste rănită“, interpretată de Angela Similea şi compusă de Marcel Dragomir, pe versurile lui Aurel Storin, a fost declarată „melodia secolului al XX-lea.“

După zece ani de absenţă, Angela Similea a revenit pe piaţa muzicală în 2005, cu un nou material discografic, intiutlat „Lumea mea“: „În anul 2003, într-un turneu în Germania, Ovidiu Komornyik mi-a propus o colaborare în vederea realizării unui album. Fondul era prielnic: acumulasem mult dor de cântec şi adunasem suficientă «ocară» din partea publicului, care mă dojenea pentru «abandon». Aşa că am pornit lucrul şi, exact după nouă luni, s-a născut «Lumea mea».“

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski