Maria Șarapova riscă patru ani de suspendare după testul antidoping pozitiv

Jucătoarea rusă de tenis Maria Șarapova (28 ani) riscă o suspendare de patru ani după un test antidoping pozitiv la turneul Australian Open, în luna ianuarie, a anunțat Federația Internațională de Tenis (ITF).

''Maria Șarapova va fi suspendată provizoriu din data de 12 martie'', până la judecarea cazului său, a anunțat forul internațional. Regulamentele prevăd suspendări de până la patru ani, dar relatările legate de acest caz evidențiază mai probabilă o suspendare de un an.

Agenția Mondială Antidoping a precizat că medicamentul folosit de Șarapova, meldonium, a fost inclus pe lista substanțelor interzise, începând cu data de 1 ianuarie, "din cauza dovezilor referitoare la utilizarea sa de către sportivi cu intenția de îmbunătățire a performanțelor sportive".

Meldonium nu este aprobat în Statele Unite, dar este disponibil în Rusia, Letonia și alte țări din regiune. În ultima lună, ciclistul rus Eduard Vorganov, patinotoarea rusă Ekaterina Bobrova și atleții de origine etiopiană Endeshaw Negesse și Abeba Aregawi, biatloniștii ucraineni Olga Abramova și Artem Tișcenko au fost găsiți pozitivi la meldonium.

Șarapova este cea mai proeminentă figură din tenis care e găsită dopată în ultimii ani.

Tenismanul croat Marin Cilic a fost suspendat pentru nouă luni în 2013, după un control pozitiv la un stimulant interzis, dar sancțiunea a fost redusă la patru luni după apel.

Elvețianca Martina Hingis, fost număr unu mondial la simplu și actual lider la dublu, s-a retras din activitate după ce a primit o suspendare pe doi ani pentru un test pozitiv la cocaină în 2007, deși ea a negat că ar fi luat drogul respectiv.

Anul trecut, americanul Wayne Odesnik a fost suspendat pe 15 ani pentru al doilea test pozitiv, la steroizi și alte substanțe interzise.

Maria Șarapova este, de asemenea, cel mai important sportiv depistat dopat de la jucătorul de baseball Alex Rodriguez (New York Yankees), suspendat un an în 2013 pentru folosirea de substanțe interzise, și de la ciclistul american Lance Armstrong, suspendat pe viață din sport în 2012.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Între 2016 și 2019, Dragnea a primit cel puțin 10 milioane de euro, la sacoșă, de la un constructor

2 Cîțu a dat-o cu cracii-n sus pe Firea! Moldoveanca, isterică, anunță „cutremur politic”!

3 Monica Anisie își cere scuze după vizita din Ialomița: „Este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă l…

4 VICE / Securitatea națională, în pericol. Suspiciuni de acordare ilegală a cetățeniei române la Autoritatea Naț…

5 Mărturia terifiantă a fetei obligate să facă sex în trei cu primarul: „Nici nu vreau să îmi mai amintesc ce a …

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima