Mariajul face bine la inima bărbaților, la propriu

Mariajul face bine la inima bărbaților, la propriu

Mariajul face bine bărbaților. Necăsătoriții suferă mai des de insuficiență cardiacă a descoperit un nou studiu de la Colegiul American de Cardiologie.

O căsnicie fericită poate duce la o viață mai lungă și mai sănătoasă, în special pentru bărbați.

Cercetătorii de la Universitatea din Colorado au descoperit că bărbații care nu s-au căsătorit niciodată au mai mult de două ori mai multe șanse de a muri din cauza insuficienței cardiace în decurs de cinci ani de la diagnostic, comparativ cu bărbații sau femeile căsătorite, potrivit nypost.com .

Experții au folosit date din Studiul Multietnic al Aterosclerozei, un studiu pe 6.800 de adulți americani între 45 și 84 de ani.

Cercetătorii au comparat starea civilă și ratele de supraviețuire din momentul diagnosticării insuficienței cardiace de la cei 94 de participanți cu insuficiență cardiacă în anul zece al studiului.

De asemenea, s-au ajustat pentru alți factori de risc cunoscuți, cum ar fi vârsta și starea de spirit.

Burlacii de-a lungul vieții au fost de aproximativ 2,2 ori mai mult supuși riscului să moară decât bărbații căsătoriți.

Văduvii, divorțații sau cei separați nu au avut un risc crescut în comparație cu bărbații căsătoriți.

În ceea ce privește femeile, starea civilă nu a fost semnificativă în predicția ratelor de deces.

Raționamentul din spatele corelației dintre starea civilă a unui bărbat și probabilitatea de a muri din cauza insuficienței cardiace necesită studii suplimentare, au spus cercetătorii, dar posibilii factori ar putea include interacțiunea socială sau izolarea, accesul la cineva care poate monitoriza starea de sănătate sau diferențele în comportamentele de sănătate, cum ar fi dieta, exercițiile fizice. sau consumul de alcool.

Insuficiența cardiacă apare atunci când inima nu reușește să ducă suficient sânge și oxigen către alte organe din organism, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Afecțiunea cronică afectează aproximativ 6,2 milioane de adulți din SUA.

În prezent, nu există un remediu pentru insuficiența cardiacă, dar există modalități de a reduce simptomele și de a ajuta cei afectați să trăiască mai mult, cum ar fi medicamentele, modificările dietetice și activitatea fizică regulată.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro