Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Marian Munteanu anunță înființarea Alianței Noastre România; formațiunea își propune o prezență semnificativă în viitorul Parlament

Marian Munteanu a anunțat miercuri înființarea formațiunii politice intitulate Alianța Noastră România, care își propune ca, la alegerile din noiembrie, să obțină un rezultat care să îi permită o prezență semnificativă în Parlament.

"Cred că o prezență semnificativă, un procent care să fie undeva, nu știu, 8 — 10 — 12 — 13%, vor hotărî compatrioții noștri cât de mult ne vor acorda credit, un asemenea procent ne va permite să impulsionăm activitatea Parlamentului. (...) Dacă electoratul ne va încredința un mandat suficient, se va pune în discuție evident și o posibilă participare la guvernare", a susținut Marian Munteanu, într-o conferință de presă.

El a precizat că formațiunea este înregistrată în Registrul partidelor.

"Imediat, în perioada aceasta între Sf. Maria Mare și Sf. Maria Mică, ne vom ocupa cu organizarea structurilor locale ale formațiunii politice Alianța Noastră România. (...) Sper ca în două săptămâni să putem ajunge la o formă de organizare pentru București, ca undeva în prima jumătate probabil a lunii septembrie să ne putem prezenta atât cu structurile organizatorice fundamentale puse la punct, cât și cu programul nostru pregătit sper până la sfârșitul lui septembrie", a precizat Marian Munteanu.

El a anunțat că formațiunea nu va face fuziuni sau alianțe electorale pentru parlamentare.

"Vom candida singuri, dar asta nu exclude posibilitatea unor colaborări, a unui eventual sprijin cu alte grupări sau asociații, dar noi vom candida singuri. (...) Am înțeles că Nicușor Dan de la USB a refuzat postul de viceprimar. Stau și mă întreb de ce le-a promis bucureștenilor că o să salveze Bucureștiul?", a afirmat Munteanu.

Potrivit acestuia, Alianța Noastră România este "un partid patriotic".

Întrebat ce elemente ar diferenția formațiunea de alte partide, el a spus: "Cinstea, competența și patriotismul. Apoi o nouă formulă de management politic, cu accent pe calitate și criterii profesioniste de selecție a valorilor".

Marian Munteanu, fondator al Alianței Noastre România, a afirmat că formațiunea politică vrea să "contribuie la edificarea unui stat românesc puternic și suveran, care să fie în slujba cetățenilor și a nimănui altcuiva".

"Vrem să ne apărăm familiile, pământul, resursele acestei țări, să-i apărăm pe oamenii acestei țări, iată câte milioane dintre compatrioții noștri au trebuit să părăsească România, (...) avem obligația să creăm condițiile ca aceste milioane de compatrioți ai noștri să se poată reîntoarce acasă", a arătat el.

Munteanu a anunțat în acest context că la alegerile din noiembrie va candida pentru Senat, împreună cu o "echipă puternică".

Întrebat în legătură cu faptul că CNSAS nu a luat nicio decizie în cazul său, Marian Munteanu a spus: "Ce să ia în august? (...) Hai să stăm să vină campania. Când am vrut să candidez la Primărie, brusc au început agitațiile. Mi-am retras candidatura, iar s-a făcut liniște. (...) Nu numai că nu am colaborat cu securitatea, eu chiar am luptat în țara asta de prin '84 — '85, riscându-mi viața".

AGERPRES/(A, AS — autor: Iulia Carciog, editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 TABEL Când te poţi pensiona în funcţie de anul naşterii conform noii legi a pensiilor

2 FOTO Simona Halep / „A fost o seară magică la balul de la Wimbledon, nu o voi uita niciodată”

3 BREAKING Kovesi, interviu INCENDIAR pentru BBC!

4 ALERTĂ Dăncilă începe ÎNGROPAREA Guvernului! Moga la Interne și Mănescu la Externe!

5 VIDEO Priviți-o cum fuge, nenorocita, când e întrebată despre 10 august și Carmen Dan! Oameni buni, a fugit de…

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake