Marine Le Pen cere să fie expulzaţi din Franţa străinii cunoscuţi autorităţilor pentru radicalizare islamică

Marine Le Pen cere să fie expulzaţi din Franţa străinii cunoscuţi autorităţilor pentru radicalizare islamică

Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, a cerut o înăsprire a politicii antiteroriste după atacul comis marţi seară asupra unei pieţe de Crăciun din Strasbourg şi de asemenea şi-a reiterat solicitarea de a fi expulzaţi din Franţa străinii aflaţi în atenţia autorităţilor pentru radicalizare islamică, transmite AFP.

''Nu se face tot posibilul în lupta împotriva radicalismului islamic'', s-a plâns Marine Le Pen într-un interviu acordat postului France 2, ea insistând că ''dacă vor fi expulzaţi străinii (radicalizaţi), vor fi disponibile mijloace suplimentare pentru supravegherea francezilor''.

Cât despre francezii aflaţi în atenţia serviciilor secrete - dar împotriva cărora în cele mai multe cazuri justiţia nu dispune de elemente pentru a-i inculpa - Marine Le Pen a estimat că ei trebuie ''judecaţi'' şi că legislaţia permite acest lucru: ''Totul este în Codul Penal'', a indicat ea.

''Sunt cartiere întregi şi uneori chiar şi oraşe în mâinile fundamentaliştilor islamici'', a completat Marine Le Pen într-un alt interviu, acordat postului BFM TV, ea subliniind că în Franţa ''politica de combatere a terorismului este un eşec evident'' şi a amintit că în ultimii ani 255 de oameni au fost ucişi în Franţa în atentate islamiste.

Autorul atacului de la Strasbourg, Cherif Chekatt, se numără printre cele aproximativ 12.000 de persoane înregistrate de autorităţilor franceze în aşa-numitele evidenţe ''S'' pentru radicalizare islamică.

Şi liderul dreptei, Laurent Wauquiez, s-a întrebat pe Twitter retoric: ''Câte atentate comise de cei din evidenţele S mai trebuie să suferim înainte de a ne adapta legislaţia combaterii terorismului?''. ''Ce mai aşteptăm să pornim în sfârşit bătălia pentru eradicarea integrismului care ne-a declarat război ?'', a adăugat el.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /