Marine Le Pen, huiduită de manifestanți în timpul unei vizite neanunțate la Reims

Marine Le Pen, huiduită de manifestanți în timpul unei vizite neanunțate la Reims

Candidata Frontului Național (extrema dreaptă) la alegerile prezidențiale din Franța, Marine Le Pen, a fost huiduită vineri de manifestanți la Reims, în nord-estul țării, unde a efectuat o vizită-surpriză în ultima sa zi de campanie, relatează AFP.

"Marine, scoate banii!", au strigat câteva sute de tineri susținători ai adversarului ei, centristul Emmanuel Macron, dar și ai lui Jean Luc Melenchon, tribunul stângii radicale învins în primul tur al alegerilor, la 23 aprilie. "Comitetul de primire" improvizat a lansat ouă și sloganuri antifasciste în direcția candidatei de extremă-dreapta și a colegilor săi de echipă, a consemnat Le Parisien.

Marine Le Pen a descins la orele prânzului la catedrala din Reims, unde au fost încoronați mai mulți regi ai Franței și care a fost devastată de bombardamente în al Doilea Război Mondial, însoțită, între alții, de Nicolas Dupont Aignan, care ar urma să devină premier dacă Le Pen ar câștiga duminică. Grupul de vizitatori era separat de manifestanți de un cordon de polițiști, potrivit imaginilor difuzate de posturile de televiziune franceze.

Vicepreședintele FN, Florian Philippot, și directorul de campanie al candidatei, David Rachline, au fost evacuați din catedrală înconjurați de gărzi de corp și în huiduielile manifestanților. În ce-i privește, Marine Le Pen și Nicolas Dupont Aignan au fost ajutați să iasă pe o ușă care nu este folosită de regulă pentru public, conform L'Express.

"Agitații din tabăra lui Macron nu ne vor împiedica să aducem un omagiu Franței și istoriei sale milenare #Reims", a reacționat Philippot pe Twitter.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Acuzată că face gărzi „la negru”, directoarea medicală de la Socola a demisionat prin e-mail din vacanța din R…

2 Ceva mai penibil nu există...

3 Cursă entuziasmantă la JO 2020! Ancuța Bodnar și Simona Radiș și-au spulberat adversarele în calificări și sun…

4 Așa o fi?

5 Invazie de turiști români în toată Grecia / Presa elenă: Pe insule auzi aproape exclusiv românește