Marius Voineag a primit aviz favorabil la CSM pentru funcţia de procuror-şef al DNA

Marius Voineag a primit aviz favorabil la CSM pentru funcţia de procuror-şef al DNA

Marius Ionuţ Voineag, propus de ministrul Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef al DNA, a primit marţi, 14 martie, aviz favorabil din partea membrilor Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Propunerea va fi transmisă șefului de stat FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

Potrivit Agerpres , Marius Ionuţ Voineag a primit aviz favorabil cu cinci voturi pentru şi unul împotrivă.

Marius Voineag a fost propus de ministrul Cătălin Predoiu pentru funcţia de procuror-şef al DNA pe data de 27 februarie, după ce a câștigat concursul în faţa şefului DNA în funcţie, Crin Bologa.

Voineag a activat o bună perioadă la DIICOT, iar în prezent este procuror şef adjunct al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit procedurii, după emiterea avizului pozitiv al Secţiei pentru procurori a CSM, care este unul consultativ, ministrul Justiţiei transmite propunere către preşedintele Klaus Iohannis a propunerii de numire în funcţia de conducere, însoţită de toate documentele relevante.

Președintele României a arătat în cazul propunerilor ministrului Justiției pentru șefia DNA și Parchetul General, că este vorba despre o procedură de selecție și nu una de schimbare a șefilor celor două parchete, în contextul în care șeful de la Justiție a refuzat să îi propună din nou pe foștii deținători ai funcțiilor de conducere.

Anunțul ministrului Justiției de astăzi este un pas important într-o direcție pe care toți ne-o dorim bună. Este vorba despre scoaterea la concurs a celor trei posturi de la Parchetul General, DNA și DIICOT, conducerrile acestor parchete, în conformitate cu noile legi ale Juastiției și la termen. S-au organizat interviurile la Ministerul Justiției și ministrul a anunțat opțiunile care au reieșit de acolo”, a spus șeful statului întrebat cu privire la nominalizările anunțate de ministrul Cătălin Predoiu pentru conducerile marilor parchete.

Reacția fostului șef DNA

În timp ce Gabriela Scutea a refuzat să comenteze alegerea ministrului, Crin Bologa a susținut, referitor la faptul că nu a fost nominalizat pentru un nou mandat la conducerea DNA, că „poti fi sancţionat şi pentru rezultate pozitive, nu numai pentru lipsa rezultatelor”.

„Eu constat că poţi fi sancţionat şi pentru rezultate pozitive, nu numai pentru lipsa rezultatelor", a declarat Crin Bologa, fost şef al DNA, pentru Adevărul, solicitat să comenteze decizia Ministerului Justiţiei.

Mandatul lui Crin Bologa la şefia DNA a expirat pe 20 februarie, cea care asigură conducerea până la numirea unui nou şef fiind Monica Danciu, adjunct al şefului DNA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”