Mărturia unei românce înrolate în armata israeliană: „Nu vreau să mor la 20 de ani, dar nu vreau nici să moară copii de două luni”

Mărturia unei românce înrolate în armata israeliană: „Nu vreau să mor la 20 de ani, dar nu vreau nici să moară copii de două luni”

Georgiana, o tânără de 20 de ani, cu dublă cetățenie, română și israeliană, care luptă în armata Israelului , la doar doi kilometri de Fâșia Gaza, a mărturisit, pentru Digi24 , că a pierdut deja câțiva prieteni și a explicat ce o motivează să rămână puternică, deși uneori se simte îngrozită de război.

Georgiana are cetățenie dublă și este înrolată în armata Israelului FOTO Arhivă personală/Digi24

A plecat din România când avea doar 10 ani, iar acum, după atacurile lansate de Hamas asupra Israelului, luptă pentru țara sa adoptivă. A pierdut deja doi colegi, plus un prieten care nu avea legătură cu armata.

Tânăra mărturisește că, în război , situația este cu mult diferită de cea cu care s-a familiarizat la antrenamente.

Sunt deștepți, nu sunt proști, dușmanii noștri”, explică Georgiana la Digi24.

„Suntem și pe Gaza, și pe Egipt”

Spune că, deși fetele nu sunt obligate să fie combatante, ea și-a dorit să lupte efectiv.

„Pot să vă spun doar că sunt pe granița cu Egiptul și acum, din cauza a tot ce se întâmplă, adică... suntem și pe Gaza, și pe Egipt”, spune tânăra.

Recunoaște că se teme, dar e motivată să-și riște viața:

„Mi-e foarte frică, nu vreau să mor la 20 de ani, dar nu vreau să moară copii de două luni, de cinci ani”.

Spune că părinții sunt mândri de ea, dar nu vor să se sacrifice sau să facă pe eroina. I-au cerut să țină legătura cu ei de trei ori pe zi, iar Georgiana le trimite poze și face tot posibilul să nu-i sperie cu relatările de pe front.

Joe Biden se va deplasa miercuri în Israel, unde se va întâlni cu Benjamin Netanyahu, apoi la Amman, în Iordania, unde va discuta cu regele Abdullah al II-lea, liderul egiptean Abdel Fattah al-Sissi şi cu preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene Mahmoud Abbas. Vizita președintelui american a fost anunțată în contextul agravării situației umanitare din Fâșia Gaza, aflată sub controlul Hamas, și pe fondul creșterii amenințărilor Iranului la adresa Israelului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?